28 augusti, 2006

Aftonbladets skavande gloria

Aftonbladet utger sig ofta för att vara moralens väktare i olika sammanhang - eller världssamvete om man så vill. Fler och fler inser nog att det är ett spel för gallerierna alternativt en rent schizofren Aftonbladisk självbild.

Har någon frågat sig varför Aftonbladet så gärna visar var alla poliskontroller under storhelger är? Eller som nu senast, visar var alla fartkameror är?

Den uttalade idén med fartkamerorna är som bekant att sänka farten bland bilister för att därigenom minska antalet olyckor – inte att håva in pengar till staten genom böter. Om det senare hade varit fallet hade det varit orimligt att så många fartkameror endast är tomma skal.

Alltså: Varför publicerar Aftonbladet en komplett redogörelse över alla fartkamerors placering i hela Sverige? Vad vill man uppnå?

1 kommentar:

Nicole Kidman sa...

Det är ju allmänt känt att Aftonbladet motarbetar Sverige och svenskarna. Deras redaktion är ju fullproppad med galna liberaler och marxistiska mental-fall. Att de således också helt öppet motarbetar Pappa Staten borde väl inte förvåna ?. De stödjer ju mer eller mindre öppet både tex Afa och Osynliga partiet. Med sådana vänner behöver inte Moder Svea några fiender.