29 augusti, 2006

Skattebetalarnas klenmod

Idag stötte jag på ett par plakat från Skattebetalarna i storstadsmyllret. ”Mindre slöseri ger lägre skatter. Och fler jobb.” stod det på ett plakat. Jag funderade lite på budskapet och drog mig sedan till minnes de kupper som genomförts i föreningen.

Tidigare styrdes Skattebetalarna av en sossevänlig styrelse. Denna kuppades dock av Moderaterna och föreningen är än idag moderatvänlig.

På förra årsmötet lyckades den sittande blåa kuppstyrelsen kuppa till sig ytterliggare en mandatperiod och köra över den stora opposition i föreningen som menar att Skattebetalarna inte längre kan låtsas som om invandringspolitiken inte kostar. Detta lyckades man med delvis tack vare att man genom att den privatägda tidningen Expo sannolikt samkörde föreningens medlemsregister med sitt åsiktsregister över oppositionella medborgare.

Oppositionen menade att invandringspolitiken måste kritiseras på samma grunder som all annan politik som föreningen kritiserar – ur ett finansperspektiv. Moderaterna såg i sin desperation till att bussa in 500 MUF:are som försågs med medlemskap i föreningen och rösträtt till årsmötet för att på så vis säkra den blå styrelsens kvarvaro på ledarplats i föreningen. Oppositionen kördes över.

Efter årsmötet fick föreningen enligt uppgifter hjälp av Expo att upprätta stadgar som försvårade för oppositionen att förändra maktstrukturen i föreningen.

Vad Moderatstyrelsen egentligen lyckades med är att garantera att föreningen inte kommer att kritisera sossarna för den katastrofala invandringspolitiken. Moderaterna klarade alltså av bravaden att underordna sig Göran Persson och hans anhang. Smarta grabbar och flickor vi pratar om här, med andra ord.

Åter till plakatet. ”Mindre slöseri ger lägre skatter. Och fler jobb.” Men slöseriet på en flyktingpolitik som bara hjälper 3 % flyktingar ska få fortsätta? Noll trovärdighet, Skattebetalarna!

2 kommentarer:

Varjager sa...

Skattebetalarna förening är en marionette för staten. Eftersom de inte vill forska i vad invandringspolitiken kostar är det bara en förening av nyttiga idioter. Skam är det då tyngden av våra yrkespolitiker kväver all opposition. Låt aldrig kostnaden bli känd för folket.

Vae Victus sa...

You aínt seen nothing yet. Som de säger i amerikanska filmer.Sverige från folkhem till Mångetniskt Inferno på mindre än 50 år. Det äe en tragedi. Och det beror främst på den djupgående hjärntvätten vilken svenskarna har blivit utsatt för.