03 augusti, 2006

CMR: "Du skola bo i bland mångkultur och kriminalitet"

CMR - Centrum Mot Rasism - har nu hittat nya viktiga problem att ta itu med. Åsiktsmyndigheten, vilket numer förkroppsligar kapitalförstöring, blev känd när man ville stoppa GB:s produktion av glassen Nogger Black - för att dölja sin dyra passivitet. Efter att ha blivit mer eller mindre utskrattade i Noggerhärvan slår man sig åter för bröstet.

Denna gång ger man sig på en privatpersons bostadsannons i Kristianstadsbladet publicerad den 26 juli. Ja, ni hör själva hur välanvända CMR:s skattepengar är.

Privatpersonen ifråga önskar nämligen en bostad ”…i ett område fritt från mångkultur och kriminalitet". Detta är tydligen en konstig önskan för rasistcentrat. CMR är ytterst upprörda över att lokaltidningen publicerat annonsen utan att låta den silas genom PK-filtret.
CMR:s Jolin Boldt utvecklar:

- Jag blev jätteledsen. Det är så tråkigt när sådana här småaktiga, elaka budskap får komma fram. Antingen handlar det om en person som vill provocera med ett rasistiskt budskap och det ska man inte publicera. Den andra möjligheten är ett det är en knäppskalle.

Eller också kanske det handlar om en bostadsspekulant som önskar bo fritt från mångkultur och kriminalitet kanske?

Lars Bernfalk, chefredaktör och ansvarig utgivare på Kristianstadsbladet sluter upp vid CMR:s kritik – mot sin egen tidning.

- Man får bo var man vill, men ska inte ha den typ av budskap i en annons. Dessutom, om personen vill slippa mångkultur får den hitta en liten by väldigt långt borta. Mångkultur är en naturlig del av samhället.

Summa summarum är alltså att en bostadssökande kan ha önskemål om bostad i ett kvarter utan t ex barnfamiljer och kriminalitet, men inte densamma i ett kvarter utan mångkultur och kriminalitet. Rätt val eller fritt val?

5 kommentarer:

Morgoth sa...

Jaha, en naturlig del av samhället?
Var någonstans? I Bernfalks villaområde, kanske?

Open Pandoras Box ! sa...

Mångkulturen är inte en naturlig del av Sverige. Det är ju en självklarhet att det kommer att bli en explosion - när de ekonomiska medlen som håller Sverige flytande upphör , eller tar slut på något sätt , som tex vid en internationell börskrasch som den år 1929 tex. Vad som då väntar , det vill nog ingen person vid sina sinnes fulla bruka erfara... Det blir sannerligen ett öppnande av Pandoras låda , " the end of the world as we know it "...

Erik Hellsborn sa...

Du har väl inte missat det här Weine?

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,866115,00.html

Robsten sa...

Jag har faktiskt fört fram liknande ideer till den lokala hyresgöstföreningen, reaktionen blev negativ kan jag väl säga utan att överdriva, he, he.

Erik, Sthlm sa...

Jag kan se behovet av en sajt som tillhandahåller relevant information till bostadssökande om olika områdens "grad av berikning". Detta då det tycks som om möjligheterna att själv eftersöka denna information från berörda instanser (mäklare, hyresgästföreningar, via annonser) blir alltmer kringskurna.

("Skola" är förresten en gammal pluralform, "de skola" är rätt, men "du skola" borde vara "du skall".)