23 augusti, 2006

Fromleri i Landskrona

Rakryggad har tidigare uppmärksammat det hejdlösa hycklandet som journalister, politiker och andra makthavare bedriver vad gäller sitt förhållande till mångkultur. De bor inte själva inte i mångkulturella områden men de förespråkar mångkultur och fördömer de svenskar som väljer att inte bo i dessa områden.

Listan kan göras lång på namnkunniga hycklare. Lars Leijonborg bor på Östermalm, Fredrik Malm bor på Kungsholmen, Fredrik Reinfeldt i Täby, Mona Sahlin i Nacka, Lars Ohly bor på Söder, Göran Persson på storgods, Maud Olofsson i västerbotten osv. För tidningsfolket och de andra makthavarna gäller samma princip. Danderyd har knappast någon större befolkningsdel ”med rötterna i andra länder”.

Nu visar det sig att vissa delar av folket har ungefär samma hycklande inställning – i alla fall i Landskrona. I Integrationsbarometern som kommunen genomförde visar sig fromleriet i öppen dager.

På påståendet Det är bra för Sverige att människor från olika kulturer blandas med varandra svarar 51 % att detta stämmer helt eller ganska bra. Men på påståendet: Jag föredrar bostadsområden med låg andel personer med utländsk bakgrund, svarar hela 73 % att detta stämmer helt eller ganska bra. Ska man skratta eller gråta?

Landskronas integrationsbarometer kan läsas här

2 kommentarer:

Robsten sa...

Man skall helt klart gråta, är folk lika dumma som man tror eller är de ännu dummare?

Erik, Sthlm sa...

Men om man tänker sig en situation där bara några procent av befolkningen har utländsk bakgrund, då skulle både utsagorna gå ihop. Det var så Sverige fungerade förr då invandringen var på rimlig nivå. Blandningen skapar då ett assimilationstryck som gör invandrarna svenska.

Men att blanda en stor proportion invandrare med svenskar (som man tvingas till idag om man ska sprida ut invandrarna) skapar ett otillräckligt assimilationstryck och leder istället till en maktkamp mellan grupperna (jfr Balkan).

Invandring måste därför vara mycket begränsad, och för mycket annorlunda kulturer extremt begränsad, för att ge ett bra utfall. Men den kloka vägen lämnade Sverige när Palme kom till makten.