12 september, 2006

I ett kvarter utan somalier

Jag är just hemkommen från kvällsskiftet. Under bussfärden, ackompanjerad av konstant arabiskt snatter, funderar jag lite. Vem bor var - och varför? Svåra frågor för politiker och journalister när det gäller integration.

Senast i raden med skavande gloria är GP:s journalist Gert Gelotte som i dagens Göteborgs-Posten ondgör sig över att inga svenskar vill bo i de invandrartäta kvarteren. Gelotte skriver ofta om den underbara mångkulturen och de usla svenskarna.

I artikeln "I ett kvarter utan somalier" beskriver han med statistik områden såsom Hjällbo. Främmande personer gör så om sådant de inte har egna upplevelser från. Jag gissar på att Gelotte är främmande för Eriksbo eller något annat av de områden han beskriver i artikeln i den meningen att han sällan/aldrig tillbringar tid där. Skild från verkligheten. Segregerad från allvaret.

Gelotte beskriver också att det finns segregation i segregationen, dvs. att invandrare i invandrartäta områden bor med sina landsmän istället för med utlänningar. Det som är helt naturligt är konstigt för Gelotte. Det avlägsna är diffust, Gert!

I sin artikel refererar Gelotte till en socialarbetare i Hjällbo som säger: ”Socialarbetare, lärare, fritidsledare, psykologer, bibliotekarier, administrativ personal utgör en ockupationsmakt. När arbetsdagen är slut tar de sina bilar och åker den dryga milen in till Göteborgs innerstad eller någon kranskommun där de bor.”

Och var bor Gelotte själv? Jo, i en kranskommun. Sannolikt i ett kvarter utan somalier.

2 kommentarer:

Jarl sa...

Det är naturligt att vilja leva bland sitt eget Folk. Detta skall inte främlingarna klandras för. De är helt normala i det avseendet. Se till att denna nation får ett nationellt styre : sd eller nd. Då kan de svensk-nationella iscensätta återflyttningsprogrammet av främlingarna , och det svenska folket har således lärt sig en Läxa för eviga generationer framåt :Aldrig ! Aldrig mer !! ett mångetniskt samhälle. Ett mångetniskt samhälle blir de distinkta folkens död - tveklöst och oåterkalleligen. Tack ! Weine - för att du kämpar för svensken !!.

Varjager sa...

Återigen en klockren reflektion av Weine.

All heder åt dig!