19 september, 2006

Äntligen!

För alla er - inklusive mig själv - som sett få chanser till fri opinionsbildning enligt grundlagen, öppnas det nu upp en demokratisk möjlighet. På Svenska Mässan i Göteborg anordnas bokmässan den 21-24 september. I år fokuserar man på yttrandefriheten och vikten av denna nämligen.

Man skriver följande i annonseringen inför arrangemanget: "Årets mässa handlar om yttrandefrihet. Om rätten att säga sin mening, utan att någon hindrar dig i förväg. Men ibland kan det förstås vara bra att tänka efter före. Vi vill gärna se Bokmässan som en enda stor mötesplats för tankar och ideer. Hit kommer våra främsta författare, debattörer, politiker, och andra kändisar för att göra sin röst hörd. Köp deras åsikter i bokform eller ifrågasätt vad de har att säga på seminarier och föreläsningar. På Nordens största Bokmässa är ordet alltid fritt. Välkommen 21-24 september och tyck vad du vill."

Här har alltså alla som har orepresenterade åsikter möjlighet att skapa opinion kring trängande samhällsfrågor - för att på så vis åstadkomma förändring. Lagen om yttrandefrihet garanterar dig oinskränkt rätt att sprida information, opinionsbilda och verka politiskt - oavsett åsikter. Jag hoppas många tar denna gyllene chans till yttrandefrihet som bjuds.

Var delaktiga! Väck debatt! Skapa opinion - vitalisera demokratin.

2 kommentarer:

eN LITEN KONSTIG JÄVEL sa...

dET LÅTER LOVANDE...

Jonas sa...

Expo har en egen avdelning där i år så jag undrar hur mycket yttrandefrihet det handlar om verkligheten.