20 september, 2006

En eras slut

I söndagens val förlorade Göran Persson stort till högeralliansen. En era har därmed tagit slut. Den auktoritäre Persson, som kan definieras vara mer höger än vänster (även om retoriken alltid är vänster) tycktes ha som enda valargument att alliansen ville införa en pensionärsskatt. Detta var en lögn rakt igenom då alliansen vill göra fackavgiften avdragsgill. I och med att pensionärer inte betalar sådan avgift får de heller inget avdrag. Detta är pensionärsskatt, menar Persson. Låg nivå på Persson med andra ord.

Reinfeldt klargjorde i debatten också att Persson själv är skattesänkare och att han genom åren sänkt skatten för samtliga kategorier utom just en – låginkomsttagare. Detta i kombination med Perssons inköp av en 12-miljonersherrgård gör att man starkt kan ifrågasätta om Persson verkligen hamnat i rätt parti.

Alliansens profilering, och i synnerhet Moderaternas, på låginkomsttagare får visa sig med tiden om det var taktik eller genuin kursändring. Hursomhelst gynnar varken röd eller blå globalisering svenskarna. Ekonomiseringen av folken kommer att visa sig vara ödesdiger för framtiden. Om inte fler blir rakryggade. Vad väljer Du?

2 kommentarer:

Han Är Slut sa...

Han som bestämmer är slut. Han kommer att gå till historien som en tyrranisk despot vilken monterade ner välfärssamhället därför att han samtidigt var tvungen att finansiera den svårt maligna massinvandringen till Sverige. En tragisk person - en hemsk person - kommande generationer svenskar kommer att tala om denne kuf med äckelsmak i munnen. Reinfeldt har en mer ödmjuk framtoning - men jag har inga förhoppningar om att han skall tillföra vårt folk något positivt.

Erik, Sthlm sa...

Tvärtom vill väl Aliansen ta bort möjligheten att göra avdrag för fackavgiften?

Talet om pensionärsskatt måste handla om något annat, kanske den omtalade skattesänkningen för dem som arbetar? Det verkar däremot riktigt att Persson ljög.