06 september, 2006

Systemkritiker stämplas "rasist"

Den sociala brännmärkningen av samhällskritiker tycks fortsätta långt förbi skammens gränser. Näste man i kö är denna gång en kvinna. Det är Agneta Östman-Wenger; fullmäktigekandidat för Moderaterna som av massmedia hängs ut som en synnerligen suspekt person med rasistiska böjelser.

Anledningen är att hon ser positivt på svenska barn...


Ja, du hörde rätt. I ett mäjl till Länstidningen i Södertälje framför hon kritiken att det är för få svenska barn i tidningens rapporterande från skolstarten. Det är förmodad rasism att tycka om lintottar och samtidigt konstatera att oproportionerligt många invandrarbarn figurerar i Länstidningen i Södertälje, tycks massmedia anse. (Motsatsen är likafullt säkert uppskattat av de som har tolkningsprivilegium i samhället.)

Här är mäjlet som Agneta Östman-Wenger skrivit:


Bäste redaktör/redaktionen,
Nu är det andra gången på 1 vecka, som en del bedårande bilder på skolbarn trycktes i LT. Och det är andra gången i rad som ETT svenskt barn/namn avbildas, refereras. ETT.

I dag igen: Skolstart med rätt utrustning. Stora bilden i förgrunden ett barn med utländsk härkomst. I bakgrunden 2 barn med utländsk härkomst och knappt synlig en svensk pojke och i hörnet en svensk flicka. 2 bilder med invandrarbarn och 1 med en svensk flicka.
Förra veckan samma sak: idel mörkhåriga, söta barn med främmande namn. Skolstarten skedde i Sverige och där fanns bestämt svenska barn, men med akribi letar man efter dessa mörka huvuden. Jag älskar små lintottar. Är det fel i ett land som ursprungligen kryllade av dessa?
Varför det?

Mvh
Agneta Östman- Wenger”

Om man ska se sakligt på det Östman-Wenger refererar så är förekomsten av invandrare i den första bilden 60 % (3 av 5 barn) och i den andra bilden 66 % (2 av 3). Här har alltså Länstidningen i Södertälje misslyckats med att återspegla hur samhället ser ut – såvida man inte menar att Sverige, eller åtminstone Södertälje, består av 60-66 % invandrare. Östman-Wengers kritik är alltså korrekt.

Ändå får hon gå från sina poster samtidigt som hon hängs ut som en suspekt människa i hela Sverige. Vad säger detta om dagens debattklimat?

Att vilja ha ett svenskt Sverige associeras metodiskt till rasism, förintelse och annat hopplock ur historiens skräphög - till leda. Fördumning, ljugarbänk och bedrägeri beskriver denna systematik utan omsvep. Är det ett sådant samhälle vi ska ha? Ner med Länstidningen I Södertälje och mångkulturen!

5 kommentarer:

vinterbadaren sa...

Perfekt. Två nya medlemmar till den "nationella familjen". Vi hälsar dom rakryggade ( Nylén från Villaägarna och Agneta Östman-Wenger) hjärtligt välkomna!! Faen vet om inte "mångkultureliten" bör sättas upp på den nationella avlöningslista:-))

Varjager sa...

De hängs ut som varning för den vanlige svensken. Se här om dessa i sina positioner hängs ut vad händer då icke med dig. Så det är diktatur genom media mot folket.

LänsTidningen sa...

Vita stämplas ju automatiskt som nazister och rasister pga vår hudfärg. Då är det ju en självklarhet att hela etablissemanget i Sverige är alla vitas fiende. De styrande försöker få oss att skämmas för vårt ursprung. Helst ska väl vita , både män och kvinnor , bära burka för att inte väcka ont blod hos den Folkgrupp som äger media , samt hos våra kära , underbara kulturberikare. Vi tackar Allah - denne Sand-demon från Öknen för att stora delar av hans folk kommer hit och Förgyller vår tillvaro.

Anonym sa...

En hel sida berikande mångkultur i Metro idag. Pistolhot, knivattack, domstolsförhandlingar om mened och övergrepp i rättsak...

Och på det, vänsterpartiets fina valpropaganda på mångkulturens språk, om det nu var arabiska eller persiska.

John sa...

V :s valtidning är på URDU !!!.