20 september, 2006

Valet i det blå

Årets valrörelse är märklig på många sätt. Även om man bortser från våldet, sabotaget, spioneriet, förtalet osv. så kvarstår intrycket av en konstig valrörelse. Men vad är det som är konstigt?

Det slår mig att i hela valdebatten tycks riksdagspartierna gått hand i hand och med slutna ögon betraktat Sveriges situation. Det har pratats om skatter, bidrag och arbete – men ingenstans har Sveriges ödesfråga tagits upp. Massintegrationsförsöket som är grunden till varför inte Sveriges ekonomi blir bättre än usel trots brinnande högkonjunktur och ödesfrågan som är grunden till den skenande brottsligheten och otryggheten har tyst lämnats denhän. Möjligtvis för att hålla Sverigedemokraterna från riksdagen.

Riksdagspartierna tycks återigen bevisa att de totalt saknar verklighetsförankring. Den fråga som avgör om Sverige ska bestå som nation eller bli ett territorium liknande en amerikansk delstat vågade man inte debattera. Är det den kalibern vi ska ha på dem som styr vårt land?

2 kommentarer:

Varjager sa...

NU är allt löst, nu minsan kommer de ta debatten. Lögnerna blir bara grövre och grövre fån eliten. De kommer låtsas som om de skulle ta debatten men icke.

Lucifer Rising sa...

Jag tror inte politikerna saknar verklighetsförankring i så stor utsträckning. Problemet är istället att de Fullständigt Skiter i hur det kommer att gå för vårt folk och land. Att hålla upp en sorts image av Sverige som ett mångetniskt föredöme i en värld som faller samman. Det påminner i mycket stor utsträckning om de potemkin-kulliser som de realsocialistiska staterna visade upp för omvärlden för att lura omvärlden att allt går i rätt riktning. Det politiska och mediala etablissemanget i Sverige är precis som en gammal fisk. Precis som fisken Ruttnar från huvudet så är hjärnorna i det svenska etablissemanget genomruttna.