17 oktober, 2006

GP erkänner falsk rapportering

Under det strömavbrott som drabbade delar av Göteborg rapporterade GP om omfattande rutkrossande, upplopp och skadegörelse i Angered. Nu medger man att man gett en missvisande bild av förloppet. GP skyller på att det var mörkt och att man hade bråttom. Kommentarer överflödiga.

Men det korrekta i rapporteringen är att stenkastning mot polisen skedde, att stämningen var hätsk och att ett antal rutor krossades.

Hur ofta ser vi inte rättelser i tidningarna undangömda på obskyr notisplats där de på intet vis når samma mängd läsare som de felaktiga nyheterna?

Riktigt av GP att tydligt erkänna sina missgärningar och man kan bara hoppas att man framledes börjar rapportera korrekt om alla samhällsfrågor. Eftersom jag hyfsat säkert kan säga att så inte kommer att ske, måste kontentan för hela massmediablocket summeras som följer: hellre en felaktig nyhet i tid - än en rättvisande nyhet i tidningen.

3 kommentarer:

Biskop Bög sa...

Gp är en god tidning. Gp vandrar i ljuset.

Anonym sa...

Kan det kanske ha varit så att det faktiskt var en omfattande skadegörelse under elavbrottet, men att man pga politiska grunder av något skäl vill "mörka!" detta.
Av vad jag kunde se i nyhets-
rapporeringen, såg man ju mest ungdomar med invandrarbakgrund.
Faktum är ju att vi i detta land har alltför många frusterade ungdomar med invandrarbakgrund som inte har någon framtidstro och sosm inte heller delar de värderingar som de flesta av oss svenskar har.

Daniel sa...

Det är ju bara i dom invandrartäta gettona som sånt här händer. Det är invandrarnas destruktiva beteende som kommer fram så fort dom får chansen.