19 oktober, 2006

Psyksjuk mördare med dålig karaktär?

En 38-årig psyksjuk man skar halsen av sin sambo i augusti förra året. Orsak: röster i hans huvud sa till honom att göra det.

En omedelbar fråga dyker upp när jag läser förklaringen: varför gjorde han som rösterna sa? Brukar han alltid göra som han blir tillsagd?

Mannen försökte redan för tio år sedan att knivdöda sin sambo. Då överlevde sambon den svåra knivskärningen på hals och bröst enbart tack vare en snabb och effektiv läkarinsats. Även då hade galningen - lydig som en hund - följt sina inre röster.

Men självfallet, i alla fall i Det Nya Sverige, släpptes han fri redan ett år efter hans bärsärkagång mot sin sambo. Och nu, efter att ha lyckats fullfölja det beslut röster gett honom förklarar han sitt mord med orden:


"- Jag är styrd, någon power däruppe, en jävla kraft som man inte rår på"

Jag säger bara: kamma dig! Du mördade sambon, beslutet var ditt och brottet är begånget. Finge jag bestämma skulle du låsas in för all framtid för alla vår säkerhets skull! En enkel resa till Sibirien skulle vara ditt resande kvarvarande tid i livet. Och oavsett om dina "röster" säger till dig att stanna eller rymma, pissa eller äta så blir du kvar bakom lås och bom!

14 kommentarer:

Frågvis. sa...

Fråga : Är detta en av dem som Fredrik Reinfeldt säger att Sverige inte kan få tillräckligt av ?. Är detta en kulturberikare ??

z999 sa...

Ditt blogginlägg här öppnar för en del andra frågor. En förälder i Sverige som skär sina barn i underlivet styrs också av någonting, nedärvd kultur kan man väl säga i det fallet. Kan man då kalla vissa kulturer för psykiskt störda? Det vore ju ingen trevlig benämning.

Eric sa...

Varför skall vi ha Kumla och Hall?
Skicka berikarna till Sibirien,det blir nog minst 10 ggr. billigare for dom svenska skattebetalarna.

JAAN sa...

erik : Jag tror inte ryssarna vill ta emot det djävla drägget och avskummet som Sverige formlingen flödar över av........ Kanske kan de skickas till Lidingö och Täby där våra fiiina makthavare bor...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Morgoth sa...

Mitt förslag är att vi bygger ett supefängelse på Svalbard och låter såna här grovt kriminella från hela Norden ruttna och frysa där - ett par årtionden eller så.

Eric sa...

jaan: Håller fullständigt med dig.
Kom på att det går att minimera kostnaderna ännu mer.
Varför inte en ståplats i Nybroviken.

Till erik. sa...

Hej. Nä det vore mord. Det är bättre att placera 1000 av sveriges mest kriminella psykopater och mördare på en öde öde tillsamans med våra 349 " folkvalda " några år - så får de där överklass-töntarna något att tänka på. Laars.

Till Laars sa...

Vad är det för fel på dödsstraff?
Varför skall vi gulla med sånt där drägg?
Har rättvisa skipats när mördaren får leva,medan offret för alltid är död? Eric

z999 sa...

Det är alltid intressant att se såna här diskussioner mellan svenskar eftersom de alltid visar att vi fortfarande har kvar rätt mycket av det nordiska arvet från förkristen tid blandat med kristendomens moral om förlåtelse.

På vikingatiden så hade man rättstingen och den viktigaste funktionen var att återupprätta offret. Det handlade alltså inte om att bestraffa, utan att återställa balansen mellan oftast två personer.

S H sa...

Hallå !! Detta är 2006 !! inte vikingatiden !! Dags att vakna upp nu. För fan - svenskarna har sovit i 1000 år.. bedrövligt. Stig-Helmer Så det så z999.

yo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Magnus Svensson sa...

Bra artikel!