02 oktober, 2006

Yttrandefriheten som inte fanns

Varje dag uppmärksammar Expressen att de anser att tryckfriheten hotas. Politikerna vill begränsa den heter det. Expressen stöder sig på en undersökning som genomförts av ”Tidningsutgivarna” där en majoritet av riksdagspolitikerna bland annat uttalar att man vill införa en lag som sätter ramar för massmedias möjligheter att inkräkta på offentliga personers privatliv samt att man kraftigt vill höja skadestånden i tryck- och yttrandefrihetsmål (där det allt som oftast är massmedia själva som åtalas).

En majoritet av riksdagspolitikerna vill även att organisationer och företag ska skyddas av lagen mot förtal samt att massmedia inte ska kunna hämta ut passbilder eller körkortsbilder. Precis samma lagar och regler som för vanliga dödliga med andra ord.

Men kan verkligen något som inte finns begränsas, Expressen?

3 kommentarer:

Robsten sa...

Om nu en majoritet av riksdagsmännen tycker så undrar vi varför de då inte inför dessa nya lagar, vad är det som hindrar dem? Någon lobbygrupp?

Weine Berg sa...

Ingen kanske har vågat lägga förslaget? Vi vet ju att riksdagen består av enbart ynkryggar.

Lucifer Rising sa...

Det är nog så att det politiska etablissemanget , som alltid har hyllat och dyrkat det SVARTA sydafrika , nu tar efter även i detta. Sydafrika har ju infört förtidsgranskning och censur av all sin media , det är därför detta även ska införas i Sverige. Svenskt etablissemang anser att sydafrika är ett strålande föredöme i allt som de tar sig för. Sverige har dock ännu inte lika många hiv-smittade som i sydafrika , dvs uppemot 25 % !!! , men det kommer , oroa er inte , det skall nog vår nya fina BLÅ ( blåneger ?? ) REGERING se till !!!. ( sic ! ) ;)