20 november, 2006

Replik till statsminister Fredrik Reinfeldt

Hejsan Linus,
Jag kan inte hitta något svar i det du skickade – i alla fall inte något som stillar Rakryggads läsarskaras undran. Du skriver att Reinfeldt påvisat att han inte har helt svensk bakgrund och med stöd av detta har han därför fällt uttalandet: ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”

Betyder det att människor med helt eller delvis utländsk bakgrund är något bättre än oss vanliga svenskar som inte kan påvisa ett exotiskt påbrå? Om det finns ett värde i utländskt ursprung, hur värderar Reinfeldt vanliga svenskar som rent ut sagt ”bara” är svenskar?

Det hela handlar om värdegrunder och vilken människosyn Sveriges statsminister faktiskt har. Och då i synnerhet synen på det folk han gör anspråk på att leda.

En tolkning är att statsminister Reinfeldt menar att alla folk och kulturer ursprungligt är barbariska - varifrån kommer då det helbrägdagörande som Reinfeldt säger kommer "utifrån"? Och är detta en människosyn som ens med en generös bedömning ryms inom humanismens gränser?

Den alternativa tolkningen är naturligtvis att bara svenska folket och kulturen är barbarisk och att alla andra folk och kulturer har räddat svenskarna från sitt primitiva barbari. Vilken tolkning stämmer? Vilken människosyn har statsministern?

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

5 kommentarer:

Varjager sa...

Weine , din kamp mot Eliten fyller många av oss med stolthet! Låt dem inte komma undan utan kräv svar för deras diskriminering av oss Svenskar!

Jag bockar och bugar samt höjer min hatt åter igen för en rättskaffens man.

Weine Berg sa...

Tackar så mycket, Varjager. Min blogg har flera syften, men ett är definitivt att få folk att reagera och agera. Raka rör!

z999 sa...

Håller med Varjager.

Anonym sa...

Reinfeld, (låter germanskt tycker jag), har gjort självmål genom att visa sitt sanna förakt för Sverige samt etninska svenskar samt alla våras förfäder.

Han försöker nu gjuta olja på vågorna, men vi skall inte låta honom lyckas slingra sig undan.

En person som uttycker sig så om oss skall inte vara den som leder oss. Denna person kommer att förgöra oss med massinvandring och diskriminering av oss "barbarer"

Kommentaren i svaret om at "inget är helt igenom svenskt" är bullshit.

MVH

Erik, Sthlm sa...

Enligt Aftonbladet var Reinfeldt den kvinna som anfadern-mulatten gjorde med barn och sedan lämnade.
Hon var från Baltikum och troligen av tattarsläkt. Allt som sagt enligt Aftonbladet.