20 november, 2006

Svar från Reinfeldt

Hej, Weine.


Tack för ditt brev. Statsminister Fredrik Reinfeldt har bett mig svara dig.


I sammanhanget satt statsministern och samtalade med elever i ett klassrum i en skola i Ronna, utanför Södertälje. De samtalade om sina respektive bakgrunder och statsministern berättade att han är svensk men att det längre bak i hans släkt funnits personer med annat ursprung.

Med sitt uttalande menade statsministern att inget är helt igenom svenskt utan att vi i vår utveckling har påverkats av omvärlden.

Med vänliga hälsningar,Linus Adolphson Brevenheten Statsrådsberedningen

7 kommentarer:

Robsten sa...

Låter som han backade en smula här?

Varjager sa...

Låter som en skiva från SAP.
Det finns inget Sverige och svenskar. Utan vi är alla invandrare.

Tjafs utan mening. (M)ultikulti dynga från toppen och neråt. Inte undra på att hon moderaten fick avgå då hon ville se mer Lintottar i media.

Robsten sa...

Gissa var SD fick minst antal röster, kan det vara i glesbygd? Kan det vara i fattiga förorter? Kan det vara i typiska medelklassområden? Universitetsstäder? Nix! I Djursholm fanns det valkretsar där SD inte fick en enda röst, bl.a Danderyd 15 (värsta villorna) där låg M dock på en 80% av rösterna.

pølsemannen sa...

Om statsministern menade så, borde han säkert yttra sig på ett tydligare sätt nog.

Den sk integration av befolkning med utländskt ursprung sker inte genom att smuts kasta och förnedra det inhemska folket, men genom respekt gentemot landets lagar och värderingar.

Är det så obegripligt?

Som halvsvensk själv tycker jag att svenska politiker bör skärpa sig och ta itu med landets verkliga problem (ekonomin och sjukvården t.ex.)och sluta med allt detta menigslösa trams om "spännande kulturer" och "mångkultur".

Ett mångkulturellt samhälle går inte att fungera om det inte finns ett minimum av gemensamma sed och värderingar. Dvs. ett mångetniskt samhälle är funktionell, men inte en multikulturell.

Multikultur innebär mycket mer än en störe sortiment av olika maträtter.

Anti-Reinfeldt sa...

Reinfeldt är som en koloss på lerfötter. Eftersom han inte värdesätter Sverige eller svenskarna kan svenskarna enligt honom bytas ut mot vad som helst tex blåsrörs-skjutande indianer från amazonas eller zulu-kaffrer från Angola. Är Reinfeldt svensk ? Naturligtvis är han inte det. Han är en liberal med värderingar värda vilken avgrunds-anarkist som helst. Så går det när man ( svenskarna ) skiter i politiken , då får de Dårar och Landsförrädare som tar över istället. Svenskar vakna.

Weine Berg sa...

det vore riktigt intressant om lagen om hets mot folkgrupp skyddade även svenskar - skulle då Reinfeldt tvingas skaka galler?

Erik, Sthlm sa...

Brevsvaret utelämnar helt ett försök att förklara eller försvara
ordvalet "barbariet".