28 november, 2006

Vem vill ha sämre poliser?

Så står det slutligen klart: polisen är ett politiskt redskap. Politikerna vill gärna ha in immigranter på polishögskolan. Detta är i sig ingen nyhet. För att lyckas med detta däremot har man tillämpat en hänsynslös kvotering. Platser som är vigda för svenskar, skänks bort till immigranter. Nu har detta fått praktiska konsekvenser.

Ett 40-tal immigranter som sökt sig till polishögskolan, men inte uppfyller kunskapskraven ges plats ändå – på 40 svenska kompetenta sökandes bekostnad.

”Vi har krav att öka mångfalden” säger polishögskolans rektor Birgit Hansson, som kämpar med att realisera politikernas våta dröm.


" - Det är klart att de som klarar alla tester men inte kommer in kan känna sig lurade. Men jag har väldigt svårt att se hur man ska kunna nå vår målsättning med större mångfald om vi inte vågade oss på att göra den här typen av försök." menar Hansson.

Med tanke på att vi svenskar, enligt statsministern, i grunden är barbarer så är det ju inte så underligt att man vill byta ut oss – och varför skulle då svenska poliser vara ett undantag?

2 kommentarer:

Humle och Dumle sa...

Bra blogg! Fortsätt så.

Humle

Gabbi sa...

Det är ju bra att det kommer finnas poliser som kan identidiera sig med invandrare.
Dem borde även kvotera in brottslingar till polishögskolan. Dem är väl ännu mer lämpade.