04 december, 2006

Nu är det synd igen

Visst är det tradigt med massmedias styvmoderliga behandling av invandrare? Om man är medveten om massmedias politiska agenda blir man däremot alltmer kunnig om dess strategier. Att läsa ytterliggare en artikel i en oändlig rad av de utfärdade dekreten bekräftar det man tidigare förvärvat kunskap om. Massmedia är sig lik – och det är illavarslande.

Inte helt oväntat är det Metro som i dagens upplaga tycker synd om invandrare. ”Zobin släpptes inte in” lyder krigsrubriken i Metro. Det handlar om en Zobin Baygan som inte blivit insläppt på Café Opera trots att han skrivit upp sig på gästlistan. Nu är det synd igen. Men tro inte för en sekund att det handlar om t ex de två svenska studentskorna med toppbetyg som ratades vid antagningen till juristutbildningen eftersom 30 platser skulle beredas människor med en, i etablissemangets ögon, mer hedervärd bakgrund (läs: utländsk bakgrund).

Och nu anser sig Zobin ha blivit jättediskriminerad (fast inte i närheten av så diskriminerad som till exempel ett helt folk blir när deras statsminister idiotförklarar dem och söker ersätta dem genom massimmigration förstås). Jag har förståelse för att Zobin känner sig lite besviken, men det hela framstår så patetiskt när massmedia bereder händelsen en halvsida – trots att utrymmet för nyheter är så begränsad att en mycket hård gallring sker.

Men det finns ett litet – pyttelitet - aber... Ägaren av Café Opera är invandrare. Chefen där är också invandrare. Många av de anställda är invandrare. Så varför klaga? Utbytandet av svenskar har ju tydligen gått riktigt bra på Café Opera.

Inga kommentarer: