03 januari, 2007

Fler övergrepp i de amerikanska koncentrationslägren

Nu kommer avslöjanden om nya övergrepp på det amerikanska koncentrationslägret Guantanamo. Guantanamolägret är förlagt på Kuba. Fångarna erkänns inte krigsfångestatus av USA och därför menar USA att de mänskliga rättigheterna inte gäller dessa människor.

De nya avslöjanden är det USA:s egen federala polis, FBI, som står för. Det rapporteras av FBI att en fånge låsts in i ett oventilerat rum med 40 graders värme över en natt, och att kvinnliga lägervakter smetat mensblod i ansiktet på lägerfångarna.

En annan fånge förnedrades genom att tvingas sitta insvept i Israels flagga samtidigt som hög musik pumpades in och lampor blinkade kontinuerligt. USA förnekar att fångarna behandlas inhumant.

– Vi behandlar de internerade humant. Förenta staterna driver säkra, humana och professionella läger för fientliga stridande, som förser oss med viktiga uppgifter i kriget mot terrorismen, menar Pentagons talesman Joe Carpenter.

Förra året skrev president George W Bush under en ny lag som ger den amerikanska militären rätt att använda vad man själva betecknar som ”aggressiva förhörsmetoder”. Man vill dock inte definiera vad man menar med detta.

De amerikanska koncentrationslägren är spridda över världen och ska enligt vissa uppgifter finnas i såväl Östeuropa som Nordafrika.

5 kommentarer:

Morgoth sa...

Hm, de amerikanska "frihetsstyrkorna", för att använda Robert Boströms beteckning på den angloamerikanska ockupationsmakten, lyckas visst alltid begå brott liknande de som man hängt tyska och irakiska ledare och militärer för.

Anonym sa...

Man får tydligen inte ens skriva "sionistiska ockupationsstyrkor" för, Robert Bodström, på hans blogg.

Han stod så långt bak som på 12:e plats på landstingslistan till Örebros län, men låter och syns med sitt "liberala tryne" precis överallt.

Morgoth sa...

antisionism är förtäckt antisemitism, har han förklarat för mig.

Robsten sa...

Det är bra att du breddar ditt perspektiv lite Reine. Mina funderingar är, den irakiska invasionen har genererat stora flyktingströmmar till OSS, invaderar man ett land, vilket man kanske inte borde gjort i detta fall, så får man för fan se till och hålla ordning så inte VI drabbas av flytkingströmmar. Jag ger mig fan på att vi betalar ett mycket högt pris för denna invasion.

Anonym sa...

Så jävla bra skrivet!!