03 januari, 2007

Största möjliga tystnad?

Erfarenheter, perspektiv och medvetenhet är något som fås med tiden - och deltagande i samtiden. I den moderna människans historia har det nästan alltid varit människor som påverkat, format och styrt utvecklingen. Låt vara att naturens raseri då och då tagit sig uttryck i form av katastrofer – det mesta som hänt under människans tid är människans egen skapelse.

Så är det även nu, under Din livstid, och så kommer det att vara så länge du lever. Det betyder att det är människor av kött och blod som skapat det samhälle, den sorgliga värld, som den europeiska människan idag tvingas leva i.

Intetsägande fraser som hänvisar till den anonyma allsmäktiga ”utvecklingen” är villospår som demoraliserar och passiviserar medborgarna från att agera mot de människor som faktiskt styr utvecklingen idag. Men finns det en usel handling, finns det ett ansvar att utkräva och en gärningsman att utpeka. Ditt deltagande behövs.

Människans möjligheter innebär också att Du kan påverka din samtid. Du kan göra livet lättare för morgondagens generationer. Men det har gått så pass långt nu att det är ödesdigert att tro att du har ett val – blunda eller se, agera eller inte, prata eller tiga. Du har inte längre lyxen att välja. Och om du tror att du har den lyxen spottar du på dina barn och trampar på dina föräldrar.

Det är så pass illa med vår egen framtid nu att det inte längre finns några acceptabla ursäkter för att inte lyfta ett finger för din nästa. Du är vad du åstadkommit när din tid på jorden är till ända.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du håller igång. Jag kollar den här sidan i stort sett varje dag (drar igång ett gäng sidor på morgnarna). Egentligen borde jag bli deppig av sidor som denna, Fröken Sverige och några till. Men jag blir glad, glad över att det finns människor som bryr sig. Numera tvingar jag människor runt mig att gå in på sidor som säger sanningen. Resultat är alltid likadant, som: -Va! Var mördaren inte svensk?! Det stod det ju i Aftonbladet! Därefter börjar dom forska själva, nyfikenheten tar över. 07 kommer att bli året då vändningen börjar, hoppas, hoppas.

Weine Berg sa...

Det låter mycket bra, Anonymous. Utan tvekan drar du ditt strå till stacken. Ju fler som får upp ögonen - desto bättre är våra framtidsutsikter. Stå på dig!