26 januari, 2007

Minnesdag för de glömda offren

Idag skänker jag en tanke till alla de människor som fallit offer för folkmord, och då i synnerhet de som inte hedras med en särskild minnesdag. Denna dag lämpar sig i sammanhanget ypperligt att förebygga nya folkmord - oavsett om dessa begås medelst massavrättningar eller massinvandring.

FN definierar folkmord som handlingar "förövad i avsikt att helt eller delvis förinta en nationell, etnisk, rasmässigt bestämd eller religiös grupp som sådan".

Massinvandring kan följaktligen mycket väl definieras som folkmord om den helt eller delvis förintar en nationell, etnisk, rasmässig eller religiös grupp, till exempel ett folk.

Inom femtio år är vi svenskar i minoritet i Sverige. Utvecklingen stannar säkerligen inte där, utan massinvandringen kommer att vara ett folkmord om inget görs snart och drastiskt.

Några av de historiska folkmord som inte får egen plats i almanackan är följande.

# Turkarnas folkmord på armenierna åren 1915-1923. Bortåt en miljon människor mördades.

# Röda Khmerernas folkmord 1975-1979 som tog livet av 1-2 miljoner människor.

# Mengistu Haile Mariams kommunistregims folkmord på tiotusentals etiopier under åren 1974-1991.

# Hutuernas folkmord på tutsierna 1994 där 800 000 människor fick sätta livet till. Bara 15 % av tutsifolket överlevde folkmordet.

# Indonesiens folkmord på de invaderade Östtimoreserna 1975 och framåt. Hundratusentals människor mördades.

# Amerikanernas utrotande av indianerna är också ett folkmord som inte uppmärksammas.

# Kinesernas massakrer på Tibets folk efter invasionen 1959 är att betrakta som ett folkmord.

Kom ihåg offren - gör en insats idag mot det pågående folkmordet på de europeiska folken!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mr Rakryggad!
glöm inte bort att nämna våra egna.

Förintelsen pågår för fullt av alla vita Rhodesier i "Zimbabwe" och snart är det den vita befolkningen i Sydafrika som står på tur att slaktas av de från norr invandrade svarta negerstammarna.

Weine Berg sa...

Det stämmer att det pågår en förintelse genom mord, våldtäkt och fördrivning av européerna i Rhodesia/Zimbabwe. I Sydafrika råder vad man kan kalla lågintensivt krig mot européerna där. Dessa ska naturligtvis med i listan över folkmord.

Anonym sa...

Bra poäng Weine!

Hemskt det med Sydafrika, har nyligen sett en dokumentär film om det, inget som svenska media tar upp.

Men kan även förstå om de svarta, urspungsbefolkningen är trött på de vita, sydafrikanerna har rätt till sitt eget land, precis som vi vita.

Men det är bedrövligt det som sker.

Anonym sa...

Man kan inte bara klumpa ihop alla icke-europeiska etniciteter från hela Afrika i en enda hop och kalla dem för "ursprungsbefolkning".

Algerier, Egyptier är afrikaner men knappast "ursprungsbefolkning" i Sydafrika, eller hur?!

Ugandier, Kongoleser är ännu svartare afrikaner men ingen "ursprungsbefolkning" i Sydafrika. Har jag rätt eller har jag rätt?!

De s.k. "svarta" i Sydafrika består till ca. 70% av Zulu, Xhosa, Tsonga, Ndebele, Shona etc. ALLA dessa "svarta" är invandrade till eller inkorporerade i Sydafrika genom Sydafrikas expansion norrut efter att Europeerna anlände på slutet av 1400-talet. De flesta ur den s.k. "svarta ursprungsbefolkningen" härstammar från Bantufolk från Nigeria och Kamerun som kom till sydafrika först på 1700-1800-talet efter en lång folkvandring söderut.

Ursprungsbefolkningen som fanns i Sydafrika vid Europeernas ankomst var Hottentotter och Bushmen. De utgör en pytteliten folkgrupp på mindre än 5% som till stora delar numera är så uppblandad att de i praktiken inte längre finns.

Svenskar brukar inte kallas urspungsbefolkning i Lappland bara för att gränsen flyttats norrut, lika lite är Bantufolken ursprungsbefolkning i Sydafrika.