24 januari, 2007

Utrensningar i Transportfacket - Indragen organisationsfrihet för flera kritiker

I grundlagen står det att alla har rätt att organisera sig efter eget tycke, ta del av information, skapa opinion och möta likasinnade. Många är dock avstegen från demokratins värdegrund i Det Nya Sverige eftersom kritik mot mångkulturen uppenbarligen kan få densamma att rasa ihop likt ett korthus i vårvinden.

Människor har blivit av med sina jobb, blivit uthängda i massmedia, utsparkade från sina fack och attackerade fysiskt enbart på grund av att de valt att organisera sig med meningsfränder. Nu trappas denna kamp upp och det görs denna gång av Transportarbetarnas fackförbund. Sex personer har i ett drag fått sina fackliga rättigheter indragna av Transport, eftersom Transport inte delar dessa 6 personers syn på samhället.

De uteslutna personerna är samtliga uttalade sverigedemokrater och förhåller sig därmed bitvis kritiskt till den förda invandringspolitiken. Detta accepterar inte facket och har därför centralt ogiltigförklarat dessas medlemskap. Den politiska samsynen bland Transports kvarvarande medlemmar är nu följaktligen högre.

Sten-Ove Niklasson, som är tredje vice ordförande i Transport, menar att uteslutningarna grundar sig på att Sverigedemokraterna har en annan människosyn än Transportförbundet.



– Förbundsstyrelsens mening är att det finns grund för uteslutning när någon aktivt verkar för partiets politik, till exempel om man står som kandidat till en politisk post.

Sverigedemokraterna är således ett förbjudet parti hos Transport. Det vore rimligt att begära att Transport listar de partier man inte tillåter sina medlemmar att organisera sig i. Allt annat vore ynkligt.

Mats Kjellman, en av de uteslutna Transportarbetarna, har sin syn på fackets agerande klart för sig:

- Transport agerar i panik. Uteslutningen visar att förbundet är toppstyrt och ägnar sig åt åsiktsregistrering.

Transports ledning visar med handling att de rättar in sig i ledet och är intolerant i toleransens namn.

Som Rakryggadläsare är kritik mot denna vedervärdiga konsensuskultur av yttersta vikt för att Sverige ska komma på fötter igen. Vad kan du göra idag, för att det ska se ljusare ut i morgon? Du har möjligheterna att förändra – använd dem.

3 kommentarer:

Robsten sa...

Kanske dags att systemkritiker börjar gå ur de etablerade facken och startar egna. En fackförening skall ta tillvara de egna medlemmarnas intressen, inte ägna sig åt politik, i alla fall inte på områden som inte direkt berör medlemmarna. Nu gör många fack allt utom att ta tillvara medlemmarnas intressen, politiska ställningstaganden är legio, betänk bara att en fackordförande på allvar blir föreslagen som partiledare för S, sjukt egentligen. Efter kommunals strejk med idioten Ylva Thörn i spetsen gick många brandmän ur kommunal och startade en egen fackförening, omöjligt är det faktiskt inte.

Jimmy S. Windeskog sa...

Precis, det börjar bli hög tid att återigen starta ett seriöst projekt för en nationalistisk faqcförening.

Emellertid är det ju svårt att se SDs rikorganisation i den.

Martin sa...

Jag gick ur Handels förra året, ungefär ett halvår innan valet. På urträdes pappret skrev jag ungefär;

"Ogillar starkt det ekonomiska stöd med vilket Lo stärker SAP i valrörelsen. Vid eventuell valseger ger det mig en regering i sammarbete med kommunister.”

Undra vilka register mitt namn hamnade i där...