24 februari, 2007

Främlingsfientlig tidning etablerar sig i Landskrona

Den statliga stockholmstidningen Svenne ska spridas till Landskrona, är det bestämt. Orsaken är att mer än var femte röstberättigade Landskronabo röstade på fel parti i kommunvalet 2006. ”Anledningen till etableringen är den utbredda främlingsfientligheten i staden, speglad i bland annat Sverigedemokraternas framgångar i valet i höstas”, skriver Sydsvenskan. Sverigedemokraterna fick hela 22 % av rösterna i Landskrona, vilket har skrämt upp etablissemanget.

För att komma tillrätta med denna snedprioritering av valfrågor bland landskronaborna etableras en tidning i staden. Tidningen, som drivs med statliga reklampengar, visar regelmässigt upp en fördomsfull och generaliserande syn på svenskar. Svenne drivs av mestadels invandrare vilket tillsammans med tidningens syn på svenskar är mer än tillräcklig för att kategorisera den som klart främlingsfientlig mot svenskarna. Främlingsfientligheten mot svenskarna kan jämföras med oikofobin, vilket är svenskfientlighet från en svensk, medan främlingsfientlighet mot svenskar är svenskfientlighet från icke-svenskar. Tidningen Svenne har också en märklig tendens till att försöka stöpa om invandrarnas identitet och medvetande i någon slags ghettomentalitet, starkt inspirerad av USA.

Rakryggad uppmanar alla att läsa Svenne och studera hur man framställer svenskar och andra folk.

Länk till tidningen Svenne

6 kommentarer:

Foffe sa...

Om man går in på den där sidan (www.gringo.se) och sedan går in på artikeln "kampen om svartskalle" så kan man se ett yttrande från Anna Sjödin angående hurvida hennes uttallande om att en krogvakt skulle vara "svartskalle" där hon menar på att det ska vara olagligt i vissa fall "- Om det används av till exempel sverigedemokrater för att hetsa. Och när det är en kränkning ska det också gå att dömas för det, säger hon." Därmed skall alltså vissa mäniskor bindas av yttrandefrihet och få restriktioner sammtidigt som hon själv som är en god mäniska ska få uttala såntdär. Nånting får mej att känna att hon där försökte få bort hatiska blickar från henne å liksom intala dom som nu anklaga henne att "hey ja e ju med er kompisar låt oss ta sverigedemokraterna istället" ungefär ?

Anonym sa...

Då alla i USA, Canada och Australien är utlänningar utom ursprungsbefolkningen och många svenskar flydde Sverige i början av 1900-talet på grund av fattigdomen och även i nuläget och ni behövde arbetskraft utifrån att bygga upp landet så är det inte klokt att komma med fientliga kommentarer. Tänk på att många svenskar är bosatta i redan överbefolkade länder där ni knappast behövs och mycket av den kultur ni har är importerad från utlandet även religionen. Många restaurangkedjor, affärer, företag och även många ord i det svenska språket är utländska. Många lånord är arabiska som exempel banan. Utan invandrare skulle Sverige ha stannat. Invandrarna lade grunden till industrialismen. Dina landsmän flydde Sverige.Vill ni bevara Sverige svenskt bevara utlandet fritt från svenskar. Bevara Sverige fritt från utländska traditioner och utländska lånord som ni tror är svenska. Men då kan ni inte ens kommunicera, kanske som en apa eller neandertalare. Inse fakt; ni har ingenting. Hakkorset är från Asien som Hitler vände på och många andra symboler som nazisterna använde kommer från Asien. Med tanke på att ni inte har er egen kultur så följer ni Hitler som knappast var svensk eller hade sin egen kultur. I Indien och mellanöstern har man sina ursprungliga kulturer. Hinduism, buddhism är ursprungligen från Indien och Islam, Kristendomen och Judendomen är ursprungliga från mellanöstern. LOL :-) Hoppas du inte sjunker ihop.

Anonym sa...

Då alla i USA, Canada och Australien är utlänningar utom ursprungsbefolkningen och många svenskar flydde Sverige i början av 1900-talet på grund av fattigdomen och även i nuläget och ni behövde arbetskraft utifrån att bygga upp landet så är det inte klokt att komma med fientliga kommentarer. Tänk på att många svenskar är bosatta i redan överbefolkade länder där ni knappast behövs och mycket av den kultur ni har är importerad från utlandet även religionen. Många restaurangkedjor, affärer, företag och även många ord i det svenska språket är utländska. Många lånord är arabiska som exempel banan. Utan invandrare skulle Sverige ha stannat. Invandrarna lade grunden till industrialismen. Dina landsmän flydde Sverige.Vill ni bevara Sverige svenskt bevara utlandet fritt från svenskar. Bevara Sverige fritt från utländska traditioner och utländska lånord som ni tror är svenska. Men då kan ni inte ens kommunicera, kanske som en apa eller neandertalare. Inse fakt; ni har ingenting. Hakkorset är från Asien som Hitler vände på och många andra symboler som nazisterna använde kommer från Asien. Med tanke på att ni inte har er egen kultur så följer ni Hitler som knappast var svensk eller hade sin egen kultur. I Indien och mellanöstern har man sina ursprungliga kulturer. Hinduism, buddhism är ursprungligen från Indien och Islam, Kristendomen och Judendomen är ursprungliga från mellanöstern. LOL  Hoppas du inte sjunker ihop.

Anonym sa...

Det finns andra skallar än svart: har man vit/ljust hår kan man säga vitiligoskalle, har man ljus och krullat hår kan man säga fårskalle, till brunt hår apskalle, till ljusbrunt hår orangutangskalle- Vitiligo är en sjukdom. Vilken skalle är du?

Anonym sa...

Det finns andra skallar än svart: har man vit/ljust hår kan man säga vitiligoskalle, har man ljus och krullat hår kan man säga fårskalle, till brunt hår apskalle, till ljusbrunt hår orangutangskalle- Vitiligo är en sjukdom.

Robin Shadowes sa...

Jag tror att den förste anonyme är antingen får- eller träskalle. Sverige har byggts upp av svenskar i första hand. Vi klarade oss fint innan vi fick hit er kulturberikare hit och jag skiter i ord som banan. Dessa enstaka ord är väl också det enda positiva exemplet på er kulturberikning. Resten klara vi oss förutan. Så piss-off!