03 februari, 2007

Hur skuld manifesteras

Historia som politiskt redskap är mer regel än undantag som understöd till den koloniseringspolitik som den europeiska eliten idag påtvingar Europas folk. Tidskriften "Allt om historia" rapporterar i senaste numret (nr 2/2007) att ett nationalmonument ska resas i London. Inte över alla de historiska män och kvinnor som Storbritannien givit världen utan, som det heter, för "...att göra britter medvetna om vilken skuld landet har till de afrikanska folk som byggde det brittiska imperiet".

I rak motsats till modern bevisad pedagogik framhäver man således det negativa, inte det positiva i ett folks historia. Kollektivt skuldbeläggande - för något som ingen idag levande människa bär skulden för - för inget gott med sig.

Vidare så är det intressant att idag anses ett folk ha skuld och skyldigheter, men inte rätt och rättigheter. Britter av idag ska uppenbarligen vara skyldiga till vad britter, influerade av tidens anda, gjorde förr - men britter idag har ingen rätt till sitt land som deras fäder byggt utan ska ge upp sina marker till hordvis av folk från andra kontinenter.

4 kommentarer:

Morgoth sa...

Hm...ja, britterna mötte hyddor och kostigar och efterlämnade höghus och järnvägar.
Trots det så hade alltså britterna ingen del i imperiebyggandet utan det stod andra folk för?

Robsten sa...

Glöm inte att kolla TV4 onsdag 21.00 Weine, främlingsfientligheten skall belysas, objektivt förstårs. Låt budkavlen gå, dags att dra svärdet ur skidan bröder!

Weine Berg sa...

Morgoth: Nej, som du kanske redan listat ut så är även britter barbarer, men som nu, gudskelov, frälses ur detta på daglig basis.

Robsten: Det ska jag försöka med, Robsten. Det blir intressant att se om de ändrat något på propagandan eller om de kör på i invanda spår.

z999 sa...

Jag såg förresten att BNP med Nick Griffin kallas för nynazister i brittisk regimtrogen media. Trots det så har Nick griffin nått större framgångar i England än vad till exempel SD har nått i Sverige.

Mycket bra bilder på bloggen just nu Weine, förstummad av din kreativitet. Även om texterna har störst betydelse för mig så är bilderna bra på det sättet att jag tror att de får folk att tänka till direkt, ibland kanske omedvetet.