01 februari, 2007

Mona Sahlins meritlista

Vissa är mer jämlika än andra, är en säker devis i Det Nya Sverige. Medan många pampar, av annan kulör än röd, hade fått hela sin karriär förstörd av minsta felsteg kan de röda upprepa och förvärra felstegen utan att det eliminerar klättrandet på karriärstegen.


Socialdemokraternas (sannolikt) nästa partiledare, Mona Sahlin, är en av dem som kan göra vad som helst och slippa några större eftergifter då hon är med i det massmediabärande partiet SAP, ett f.d. arbetarparti.

Mona Sahlins meritlista till dags dato är imponerande. Läs och förundras.

År 1990: Anlitade svart dagmamma


År 1993: Obetald tv-licens


År 1993: Två felparkeringar registrerade på obesiktad bil som har körförbud


År 1995: Privata kontantuttag på statens kreditkort


År 1995: Privata bilhyror på statens kreditkort


År 1995: Privata klädinköp på statens kreditkort


År 1995: Semester på Mauritius på skattebetalarnas bekostnad


År 1999: 98 (!) stycken obetalda parkeringsböter varav 32 fall gick till kronofogdemyndigheterna


År 2000: Drygt 30 000 kronor i restskatt som inte betalades i tid


År 2001: Två obetalda räkningar som gick till kronofogden.


År 2001: Bilen belagd med körförbud, obesiktad och fordonsskatten ej betald


År 2006: Dottern fick ett toppjobb som borde ha annonserats ut


Sahlins grundsyn på svenskarna framgår dessutom i det bekanta citatet:
"Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker."


Detta är eventuellt Sveriges nästa statsminister.

3 kommentarer:

Robsten sa...

och så undrar vi var politikerföraktet kommer från? Tyvärr har Mona anställt en ekonomisk rådgivare som sköter alla hennes inbetalningar numer, så risken att hon får kronofogden springande efter sig är tyvärr minimal. Men en möjlig statsminister som är i behov av "god man"? de gapskrattar förmodligen åt oss utomlands, "die dumme schweden".

meta-pølsemannen sa...

Det verkar som att sossarna är inte vidare sugna på maktinnehav numera. För maktskifte innebär att oppositionsbloket bör locka det extra 2-3 procent av väljarkåren som krävs för att nå majoriteten i Riksdagen.

Mona Sahlin är FÖR kontroversiell för att locka nya väljare till Sossarna. Om hon blir vald till partiledare, då kommer Rheinfeldt att kvarstå som statsminister minst till 2014.

Anonym sa...

Miss Singapore 2009 har berövats sin titel då hon inte anses vara en god representant för landet. Hennes brott? Hon använde sitt företags kreditkort för privata inköp... Låter bekant... ;-)