25 mars, 2007

America: Freedom to fascism

En lång resa om juridiken bakom en skattefråga slutar i ångestskapande insikter och upptäckter om elitens kontroll över det amerikanska samhället. Så kan man beskriva Aaron Russos dokumentär America: Freedom to fascism. Dokumentären är nästan två timmar lång och kan ses över nätet. Länken återfinns i slutet av denna artikel.

Det hela tar sin början år 1913. Det var detta år som de mäktigaste bankirerna i USA lyckades få politikerna att dupera folket att tro att de enligt lag var skyldiga att betala en federal inkomstskatt, berättar man i dokumentären. Skatten har sedan dess tagits ut från medborgarna och hamnat i bankirernas ficka. Men…det finns ingen lag som ger staten rätt att ta ut federal skatt från medborgarna. Russo visar detta med all önskvärd tydlighet i sin dokumentär. Rikstäckande massmedia undviker konsekvent att upplysa allmänheten om detta.

När myndighetspersoner och personer med kunskap om lagen ställs mot väggen i dokumentären kan inte en enda av dem hänvisa till vad som ger staten rätt att konfiskera en del av de arbetandes pengar. En del åberopar det sextonde tillägget i den amerikanska konstitutionen, men detta tillägg fick aldrig det nödvändiga stöd som krävdes för att den ska vinna laga grund.

Mörkare tider
Medborgare har satts i fängelse för att de, med stöd av lagen, vägrat betala denna skatt. Så började sökandet efter sanningen för Aaron Russo. Snart kom han dock ännu mörkare hemligheter på spåren. Kort efter bankirernas skattelagsbedrägeri 1913 lyckades dessa i samband med julhelgen samma år i det närmaste kuppa igenom ”Federal Reserve Act”. Eftersom det var storhelg under genomröstandet var många av senatorerna hemma hos sina familjer.

Federal Reserve Act låg till grund för Federal Reserve System, USA:s centralbankssystem. Men banken är inte en federal bank, som namnet antyder, utan en privat bank. Den privatägda ”federala” banken trycker USA:s pengar i utbyte mot driftkostnader och ränta. En privatägd bank sköter alltså tryckandet av pengar – och får sin vinst utbetald av skattebetalarnas pengar. Detta trots att staten enligt lagen har rätt att trycka sedlar och mynt - utan vinst.

President Woodrow Wilson, som skrev under Federal Reserve Act den 23 december 1913 och gjorde den till lag, sa senare:
”- I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is now controlled by its system of credit. We are no longer a government by free opinion, no longer a government by conviction and the vote of the majority, but a government by the opinion and duress of a small group of dominant men.”

Storebror ser dig – mer och mer
Och samhällseliten utövar alltmer kontroll över medborgarna. Presidenten behöver inte längre tillstånd av kongressen för att starta krig. Lagar för orättfärdig kontroll av medborgarna började inte stiftas i och med attacken på World Trade Center, som många tror, utan påbörjades redan under Clinton-eran. Detta visar Russo och ger en lång rad exempel.

Samtidigt framgår dubbelmoralen tydligt i det kontrollsamhälle som växer fram i USA. Å ena sidan inskränks medborgarnas integritet alltmer och förslag om inympandet av datachip i människor och pengar propageras för. Detta med kampen mot terrorismen som undanflykt. Samtidigt står gränsen till Mexiko obetydligt bevakad så att miljontals utländska medborgare kan strömma in i USA. I dokumentären hävdar man att invandringen över den södra gränsen inte stoppas eftersom federala banken vill lösa upp nationerna. Inget i den förda politiken motsäger detta.

I dokumentären argumenterar man att: hur är det möjligt att ha en massiv invandring över en nästan obevakad gräns, när samma makthavare som har ansvar för att skydda gränserna, vill implantera datachip i både pengar och människor med hänvisning till kriget mot terrorismen? Dokumentären America: Freedom to fascism är mycket sevärd och synnerligen skrämmande. Se den.

Aaron Russo: America – Freedom to fascism

4 kommentarer:

Weine Berg sa...

I och med detta blogginlägg tar jag en paus från bloggandet i några dagar. På återseende...

z999 sa...

"I och med detta blogginlägg tar jag en paus från bloggandet i några dagar. På återseende..."

Va?? Varför?

Ämnet i blogginlägget är något som jag har försökt att ta upp och som jag anser är viktigt. USA kritiseras för än det ena än det andra men bakomliggande krafter och personer går ganska fria från kritik.

Weine Berg sa...

Ja, jag tänkte ta en paus från bloggandet - men bara några dagar, max en vecka. Men det ser ut att bli fr o m imorgon. Ja, ämnet är sannerligen angeläget.

z999 sa...

Bra att du är tillbaka. Och tänk på att även om man inte alltid kommenterar det du skriver så läser man det i alla fall och hämtar inspiration och information (i alla fall jag).
Du har många väldigt bra bilder och bilder kan vara bättre än text när man ska skapa opinion och vill väcka tankar hos folk utanför de egna leden.