26 mars, 2007

Bildbevis: Glasspatriarkatet förtrycker svenska kvinnor

Häromdagen skrev jag om den bisarra reaktionen på glassen Girlie. Svenska Konsumenter menar nämligen att glassen riskerar att tvinga flickor att vara flickor. Men nu kommer bildbeviset på att Girlie redan är en del av det förtryckande patriarkatet. Bilden är hämtad från en gratistidning i propagandafloran.

Bilden: Två svenska tjejer förtrycks på ett klart och tydligt sätt av GB:s glass Girlie. Men det värsta av allt är nog att de själva inte förstår att de är förtryckta. Diskrimineringen behöver synliggöras.

8 kommentarer:

z999 sa...

Förtrycks? Jag tycker att det ser gott ut :-)

Varjager sa...

De äter glassen!!!!!!!! O ve de äter glassen....... Sveriges unga flickor kommer att gå under de äter glassen snyft snyft.

Anonym sa...

Weine: Ännu ett oikofobiskt uttalande för dig att ta upp:
"-Ja vi är ju numera inte ett svenskt universitet utan ett europeiskt och ett globalt universitet. Vi rekryterar de bästa studenterna oavsett var de finns i världen, och då är engelska ett naturligt undervisningsspråk, säger KTH:s rektor Anders Flodström."

Bra av Horace Engdal dock:
"-Överhuvudtaget kommer detta att försätta lärare och elever i en egendomlig halvkolonial situation. Utan att landet någonsin ha varit ockuperat så kommer de så fort det kommer in en främmande student eller lärare att tvingas övergå till ett språk som de inte riktigt behärskar. Jag tycker det är extremt olyckligt att man har fattat ett sådant beslut, säger Svenska akademiens ständige sekreterare Horace Engdahl."

Weine Berg sa...

Svensk: Har du en länk eller källa?

Anonym sa...

Förlåt, glömde ...
http://www.svt.se/svt/jsp/
Crosslink.jsp?d=33538&a=577273

Ja ständigt mot nya djup, nu läser jag i Ny Teknik om att KTH's satsning i Pakistan tydligen är ett sätt att dra hit massa pakistanska ingenjörer till Sverige. KTH tycks styras av de mest vidriga liberaler man kan finna.
http://www.nyteknik.se/art/49729

z999 sa...

Det finns vettiga personer på KTH (varav en, och då menar jag inte mig själv, är dagliga läsare på den här bloggen) som lider i tysthet.

Anonym sa...

Z999: Finns det inget debattforum på KTH där man kan diskutera om hur högskolan styrs? Man kan kanske vara anonym ...

För övrigt tycker jag iallafall att man kan maila Ramon Wyss och fråga sig om det är "brain-drain" KTH ska ägna sig åt i Pakistan.
http://anubis.nuclear.kth.se/~wyss/

z999 sa...

Svensk:
"Z999: Finns det inget debattforum på KTH där man kan diskutera om hur högskolan styrs? Man kan kanske vara anonym ..."

Inte där man kan diskutera anonymt och den som har "fel" åsikter kan glömma alla möjligheter att karriärklättra inom utbildningsväsendet.