21 mars, 2007

Girlie får inte vara girlie

GB Glace fick hård kritik av åsiktsminoriteten för sin glass Nogger Black. Eftersom glassen väckte fördomar hos åsiktsminoriteten/kaosteoretikerna tyckte man att glassen var olämplig för den stora massan. Nu är det en annan glass från GB Glace som väcker fördomar hos åsiktsminoriteten: Girlie. Glassen har nämligen helt fel färger för sitt namn och dessutom så glittrar den. Kritiken kommer från ”Sveriges Konsumenter”. Generalsekreterare Jan Bertoft:

- Jag ifrågasätter att det finns en efterfrågan. De får gärna kalla en glass för "Girlie" men den behöver inte vara så otroligt inriktad på unga flickor och på hur de ska vara.

Glassen bidrar till ”könsschabloniseringen” hävdar ”Sveriges Konsumenter”. Det är alltså fel att bekräfta könsidentiteten hos pojkar och flickor.

Med ord som ”könsstereotyper” och ”könsroller” går feminister över hela fronten till krigs mot de naturliga idealen. För nog är väl människan en sådan briljant skapelse att den kan sätta sig över naturen och med social ingenjörskonst modulera om precis allting? Naturen är ju rasistisk och könsförtryckande. Se bara hur stora horn älgtjurar får jämfört med älgkorna! Likformandet av pojkar och flickor går vidare.

5 kommentarer:

Erik, Sthlm sa...

Hur har han mage att uttala sig på svenska konsumenters vägnar? Läge att stödköpa Girlie i sommar.

Daniel sa...

Jag tycker att glassen borde heta Mädchen istället.

Anonym sa...

Vi skrattade gott då vi såg detta inslag på självaste "prime-time" nyheterna :)

Varjager sa...

Vilken tur att vi i Sverige har dessa överbetalda könsneutrala idioter. Finns det inget bättre att läga pengarna på?

Emelie sa...

Hela Girliedebatten är mycket märklig. Fattar ärligt talat inte varför den där LO-styrda "konsumentorganisationen" under Jan Bertofts ledning uppbär flera miljoner kronor i ekonomiskt stöd från regeringen. Om de nu utger sig för att representera Sveriges konsumenter borde de få klara sig på det ekonomiska stöd som konsumenter själva väljer att betala in. Jag tycker det är dags att stoppa utbetalningen av skattemedel till denna märkliga organisation!