31 mars, 2007

Inkommen kommentar

Då och då lämnar någon "Anonym" kritiska synpunkter på Rakryggads artiklar och inlägg. Detta är naturligtvis bra och stimulerar till debatt. Nu har det inkommit en kommentar till inlägget "Främlingsfientlig tidning etableras i Karlskrona". Jag publicerar inlägget här för att få igång en debatt kring identitet och värdegrund.


"Anonym said...
Då alla i USA, Canada och Australien är utlänningar utom ursprungsbefolkningen och många svenskar flydde Sverige i början av 1900-talet på grund av fattigdomen och även i nuläget och ni behövde arbetskraft utifrån att bygga upp landet så är det inte klokt att komma med fientliga kommentarer. Tänk på att många svenskar är bosatta i redan överbefolkade länder där ni knappast behövs och mycket av den kultur ni har är importerad från utlandet även religionen. Många restaurangkedjor, affärer, företag och även många ord i det svenska språket är utländska. Många lånord är arabiska som exempel banan. Utan invandrare skulle Sverige ha stannat.


Invandrarna lade grunden till industrialismen. Dina landsmän flydde Sverige.Vill ni bevara Sverige svenskt bevara utlandet fritt från svenskar. Bevara Sverige fritt från utländska traditioner och utländska lånord som ni tror är svenska. Men då kan ni inte ens kommunicera, kanske som en apa eller neandertalare.


Inse fakt; ni har ingenting. Hakkorset är från Asien som Hitler vände på och många andra symboler som nazisterna använde kommer från Asien. Med tanke på att ni inte har er egen kultur så följer ni Hitler som knappast var svensk eller hade sin egen kultur. I Indien och mellanöstern har man sina ursprungliga kulturer. Hinduism, buddhism är ursprungligen från Indien och Islam, Kristendomen och Judendomen är ursprungliga från mellanöstern. LOL :-) Hoppas du inte sjunker ihop."

9 kommentarer:

Anonym sa...

1) Låt oss fortsätta i samma spår. Tänk vad bra för indianerna det var att få europeisk invandring till sin kontinent. Innan hade de inga storjordbruk, ingen industri, inga storstäder och ingen litteratur. Detsamma gäller aborginierna i Australien. Vad tur dessa folk hade som fick invandring till sina länder, de glädjer sig säkert varje dag i sina reservat. (hoppas sarkasmen framgår)

2) Svastikan har använts av en mängd olika folk historiskt, inklusive germaner. Om du ska argumentera mot nationalsocialism så använd åtminstone korrekta argument

3) Vart religioner uppstår är inte lika viktigt som hur folken därefter utvecklar dem. Sydeuropeer skapade katolicism, nordeuropeer protestantism och östeuropeer har en ortodox kyrka. Vår religion, protestantismen är en exklusivt nordeuropeisk skapelse.

Några av de största germanska kulturpersonligheterna kan nämnas i all hast också: Kant, Schopenhauer, Nietzsche, Wagner Goethe, Luther, Hegel, Heidegger, Beethoven, Hölderlin, Darwin etc Samt några rent svenska: Heidenstam, Alfvén, Hedin, Milles, Lagerlöf, Linné etc.

Sådär, det var min nationaldemokratiska kanonsalva mot dravlet. Fler får gärna komplettera

Johan Gustavsson sa...

Klart som faan att personen i fråga är anonym, när den låter tangentbordet agera hjärna.

z999 sa...

Först, ett mycket bra initiativ att lägga ut kommentaren som en blogg eftersom antirasisten lagt ner en del möda på argumentationen och förtjänar ett svar och att hans inlägg inte bara "drunknar" vartefter bloggen rullar på.

"Då alla i USA, Canada och Australien är utlänningar utom ursprungsbefolkningen och många svenskar flydde Sverige i början av 1900-talet på grund av fattigdomen..."

Dom flydde till länder där det fanns möjlighet att bygga upp en framtid genom att arbeta och där de blev mottagna av folk som ville ha en europeiskt inriktad infrastruktur (för att tränga bort indianerna). Dagens invandrare "flyr" till länder i Europa där det är arbetslöshet, speciellt om man har lite (!) sämre förutsättningar än ursprungsbefolkningen. Då är man knappast ute efter att försörja sig själv genom att jobba, eller hur?


"...och även i nuläget och ni behövde arbetskraft utifrån att bygga upp landet så är det inte klokt att komma med fientliga kommentarer."

Industrin i Sverige behövde arbetskraft för att hålla nere lönerna på 50 och 60-talet, är det det som du syftar på? Den politiken medförde att vissa branscher växte så det knakade och visst genererade det skatteintäkter och den infrastruktur vi hade då belastades inte på samma sätt av invandring som är fallet idag när vi har civiliserade trygghetssystem.

Antirasister har en tendens att blicka bakåt mot den tid (50 och 60-talet) då det bara var att fylla på företagens löpande band med arbetskraftsinvandring. Men utvecklingen går framåt och man kan inte vrida klockan tillbaka hur gärna ni än vill.

"Tänk på att många svenskar är bosatta i redan överbefolkade länder där ni knappast behövs"

Nu ja. Men det beror på att USA och Kanada har varit ansvarslösa med sin invandringspolitik på senare tid. Men visst har du rätt i att även svenskarna har del i att det ser ut som det gör numera i USA genom sina val.

"och mycket av den kultur ni har är importerad från utlandet även religionen."

Men filtrerad. Ortodoxt kristna är inte samma sak som protestanter. Om du är väldigt ytlig möjligen så kan det se lite lika ut. Man ska också komma ihåg att Karl XII:e lär ha tagit hit kåldolmarna från Turkiet utan att ta med sig tusentals turkar.


Sverige har för övrigt, liksom alla andra länder, tagit kulturella intryck utifrån. Detta utan att ha någon massinvandring.


"Många restaurangkedjor, affärer, företag och även många ord i det svenska språket är utländska. Många lånord är arabiska som exempel banan."

Som sagt, bananer kom till Sverige utan att ha någon massinvandring. Vad är du ute efter att påstå egentligen? McDomnalds är en Sveriges största utländska restaurangkedjor, detta utan att vi har någon massinvandring från USA.

"Utan invandrare skulle Sverige ha stannat."

Sverige stannade i och med massinvandringen. Inom min livsttid så har Sverige gått från fjärder rikaste land till att halka under 20:e plats. Övriga Europa har också drabbats av massinvandringen, annars skulle glappet ha varit ännu större.

"Invandrarna lade grunden till industrialismen."

Det gjorde dom verkligen inte.
Industrialismen anses ha börjat i slutet av 1800-talet och då hade vi inte massinvandringen.
Invandrarna la senare grunden till att kunna utnyttja folk med dåliga löner vid löpande band.


"Dina landsmän flydde Sverige.Vill ni bevara Sverige svenskt bevara utlandet fritt från svenskar."

Andra länder skyddas av internationell rätt och har exklusiv rätt att göra som dom vill, liksom även Sverige anses ha.


"Bevara Sverige fritt från utländska traditioner och utländska lånord som ni tror är svenska. Men då kan ni inte ens kommunicera, kanske som en apa eller neandertalare."

På tal om det. Om du vill läsa en "tidning" som ger intryck att vara skriven av neanderthalare så testa gringo.

"Hakkorset är från Asien som Hitler vände på och många andra symboler som nazisterna använde kommer från Asien."

Hur kan man ha så fel? Hakkorset finns i Indien och de andra symbolerna är hämtade mycket från svensk asatro. Jag trodde att det var allänt känt.

Hakkorset som Hitler använde är vänt åt andra hållet och dessutom ställt på kant (om det ska vara noga) och anses vara en mer utåtriktad symbol som symboliserar mer handlingskraft än den indiska symbolen. Vissa personer anser att den inåtriktade kulturen i Indien (meditation och yoga med mera) är orsaken till Indien är mer underutvecklat än Tyskland.

olof sa...

Är det inte lustigt hur alla "anti-rasister" jämnt kommer med icke-argument som att "Sverige har alltid tagit intryck ifrån andra länder" i sitt försvar av massinvandringspolitiken ?

Med samma logik skulle man ju kunna säga att inga länder i världen som på något sätt tagit intryck ifrån något ifrån Sverige skulle få göra detta annat än i utbyte mot att vi får bosätta oss i deras länder ( vi ska givetvis få förtur på alla bostäder precis som alla nyanlända invandrare i Sverige får ) , kunna leva på socialbidrag ( som givetvis ska vara högre än dom som den infödda befolkningen får , precis som alla invandrare i Sverige får under de första åren de bor i Sverige ) samt kunna mörda , misshandla , våldta och råna urspungsbefolkningen i dessa länder utan att kunna utvisas annat än i undantagsfall. Ursprungsbefolkningen i dessa länder ska heller inte få klaga på att vi bosatt oss permanent i deras land och beter oss som svin
för då anmäler vi dom för hets mot folkgrupp ( dom ska givetvis inte få anmäla oss om vi pratar skit om dom , då vi anser att vi "berikar" deras länder med vår närvaro). Och det ska givetvis också stiftas lagar för att vi lättare ska kunna få jobb än ursprungsbefolkningen som det nu görs i Sverige.

Med tanke på att de flesta länder i världen använder carl von linnes rön i sin biologiundervisning , använder celsiusskalan o.s.v så blir det nog inte många länder i världen som skulle kunna ungå massinvandring av svenskar. Barbados , här kommer vi !!

Fast det är klart , intellektuell stringens har aldrig varit antirasisternas starka sida.

Weine Berg sa...

Det stämmer att indianerna aldrig stoppade invandringen till den nordamerikanska kontinenten, även om de försökte. Nu har invandringen lyckats att, i det närmaste, radera både urpsrungsbefolkning och kultur. Må det aldrig hända något folk igen!

Samtidigt tycker jag det är underligt att du likställer invandrare med varandra oavsett var de kommer ifrån. Ja, det stämmer att Sverige periodvis haft en rännil med invandring från Europa, men det motiverar inte att vi nu ska ha en invandring på 60 000-100 000 per år från helt andra kontinenter. Länder och kulturer har ofta haft ett utbyte sinsemellan, men inte heller detta motiverar dagens interkontinentala massinvandring, eller invandring över huvudtaget.

Varför du drar in Hitler och nationalsocialisterna i diskussionen kan jag bara hitta en rimlig grund för: du är ett resultat av samhällets fördummande propaganda-arbete. Det är i denna propaganda som systemkritik likställs med nationalsocialism (!). Den dag du börjar tänka självständigt kommer du att skratta åt de spår du lämnat på denna bloggsida.

Anonym sa...

Visste ni att Hitler var vegetarian samt var snäll mot barn? (Källa: I Hitlers tjänst av Traudl Junge). Det betyder att alla som inte gillar kött eller barnmisshandel uppenbarligen står under nazistiskt inflytande. Gäller Hitler-associationen frågor om nationalism så kan den lika gärna gälla annat också

z999 sa...

"Visste ni att Hitler var vegetarian samt var snäll mot barn? (Källa: I Hitlers tjänst av Traudl Junge)."

Han gillade hundar också. Det där med snäll mot barn handlade väl mer om att han var respektfull mot barn, inte bara att han blev fotograferad när han klappade dom på huvudet inför valåret 1933. :-)

Varjager sa...

Konstigt är att kritiker gömer sig bakom anonymiteten. Om han nu är så stolt över att "förgjort" de svenska borde väl han visa sig med stolthet? Men inte då. Dumhet finns överallt, men endast i Sverige får de styra och får media stöd.

Anonym sa...

z999: Läs boken. Traudl Junge själv var totalt antinazistisk, men hon beskriver personen Hitler som genuint sympatisk. I slutet berättar hon att hon ofta har dåligt samvete över hur mycket hon trivdes i hans sällskap, och att hon inte kan hata honom trots att hon avskyr vad han gjorde politiskt. Under åren som hon arbetade hos honom 1942-1945 så hörde hon t ex honom aldrig skrika åt någon, trots att detta var hans "galna" år :-)

Men som sagt. Om nationalismen skall dömas för att Hitler kallade sig nationalist, så måste vi logiskt döma ut allt han sympatiserade med. Han var t ex först i världen med att motarbeta alkohol, tobak och socker på riksnivå. Han var även en stor djur och naturvän. Det måste betyda att även dessa saker är negativa? Annars är man ju nazist ;)

Lite mer om detta: http://www.peterenglund.com/textarkiv/goringmarsvin.htm