13 mars, 2007

Pensionär dog av slarv

Den svenska sjukvården har - sedan sjösättningen av det politiska samhällsexperimentet med massintegration av världens folk - alltmer fått stryka på foten. Resurserna minskas ständigt av politikerna då det monumentala samhällsexperimentet slukar alltmer av skattepengarna. Färre och färre vårdanställda ska dra en ständigt ökande börda - allt för att politikerna vill mjölka så mycket som möjligt ur den redan hårt ansatta personalen.

Vårdpersonal under allt större press gör fler misstag, fler feldiagnoser, fler felbehandlingar och missar allvarliga symtom. Läkaren, och tillika professor vid Karolinska Institutet, Håkan Eriksson menar att 2000-4000 människor dör varje år på grund av felbehandlingar inom vården*.

"- Det är alldeles för lite uppmärksamhet på det här idag och jag tänker trycka på att man inför en nollvision för att få ner de medicinska felbehandlingarna" hävdar Eriksson.

Nyligen dog en äldre man på universitetsjukhuset MAS i Malmö på grund av att personalen anslöt mannens respirator till ett strömlöst uttag. När sedan respiratorns reservbatteri dog, gjorde också mannen det. Ingen lade märke till respiratorns automatiska larm. (Fallet är anmält till Socialstyrelsen)

Personligen ifrågasätter jag om det finns någon som helst moralisk rätt att prioritera massinvandring före nödvändig vård. Sedan när är det försvarbart att sätta andra före de egna?

* "PunktSE", 9 mars 2007, sid 2.

2 kommentarer:

z999 sa...

Jag ändrar om min blogg till en politisk blogg nu istället. Jag kommer att fortsätta mitt jobb inom BSD (unix) projektet på it-toolbox istället.

Min blogg

Weine Berg sa...

Ett mycket efterlängat beslut, z999!