14 mars, 2007

Metros nakna manshat

Det är fel att generalisera, heter det. Men visst går det bra mot vissa grupper - tydligen. Det visade privatägda gratisblaskan Metro den 8 mars. Och vilken grupp är det så modigt och kontroversiellt som man drar över en kamm? Män. Uj uj, det krävdes nog en hel del råg i ryggen för Metro att ge sig på denna grupp i dagens samhällsklimat - eller typ nej.

Med hjälp av statistik får man nämligen fram att, citat: "Killar är i bästa fall lata, i värsta fall korkade. Om de ändå tar sig igenom skolan blir de chefer över kvinnorna som sliter med att lära lata killar läsa och skriva"

Men Metro kan naturligtvis bättre. Prova att byta ut ”män” mot zigenare/judar/invandrare i följande Metro-citat ur samma artikel:

"Män är kriminella, våldsamma, tjuvaktiga knarklangare och storkunder hos kriminalvården."

Metro, när får vi se en sådan generaliserande artikel om kategorin invandrare?


Metro: Statistiken som avslöjar männen

3 kommentarer:

Svensk sa...

Weine: Jag gissar att du inte är så där jätteförtjust i Maja Hagermans alster, t.ex "Det Rena Landet - Om konsten att uppfinna sina förfäder".

Läste i Corren idag att landshövdingen i Östergötland vill politisera 6:e Juni ännu mera, http://www.corren.se/archive/2007/3/14/j45a4nls80ynbf6.xml . Ja om några månader är det dags igen med sermonier där svenska medborgarskaps diplom delas ut som om de inte var värda mer än reklamblad, och tal där vi får höra hur urusla vi svenskar är och hur "mycket vi har att lära av andra kulturer".

DNA sa...

Men män...

Weine Berg sa...

Svensk: Hagerman är en i raden av de som ser som sin uppgift att ta ifrån svenskarnas identitet och värde genom att vända allt emot oss. Skulle vara intressant om hon kom med en bok i samma stil fast denna gång om zigenare eller judar. Jag tror mig veta att boken skulle stoppas före utgivning...