09 april, 2007

Dubbelmoral på Scandic

Jag har kontaktat Scandic för deras dubbelmoral att de tar bort biblarna från hotellrummen, samtidigt som de fortsätter att ha porr-TV på hotellrummen. Svaren från Scandics Jan Peter Bergkvist i rött och mina följdfrågor i grönt.

”Scandic har som ett led i vårt arbete för hållbar utveckling och mångfald tagit beslutet att bredda urvalet av heliga skrifter och att göra dessa mer tillgängliga. Vi kommer under våren att komplettera Nya Testamentet (som vi redan tidigare haft) med att också erbjuda Koranen och Tanach till de gäster som så önskar..”

Eftersom ni vill anpassa er till det mångkulturella samhället utgår jag ifrån att ni även kommer att ha sikhernas skrift Kirtan Sohila tillgänglig på hotellen? Antalet sikher i Sverige uppgår till flera tusen och det vore ovärdigt att exkludera dessa för deras tro. Eller hur? Och kommer ni att ha de fyra Vedaböckerna tillgängliga som är centrala för hinduerna? Hinduerna är trots allt många fler än sikherna i Sverige. Och i så fall, kommer hinduernas svastika (identisk med nationalsocialisternas svastika) att censureras?

”Frågan om att tillåta erotiska filmer är i våra ögon en samhällsfråga snarare än en hotellfråga. Vi välkomnar en debatt kring tillgängligheten av erotiska filmer, något som du idag kan köpa på varje bensinstation, se på kabelTV kanaler och inte minst översvämmas av på Internet.”

Betyder det att ni också kommer att tillhandahålla homosexuell porr? Eller ska de homosexuella exkluderas från att se porr-TV på era hotell? Är inte det diskriminering i så fall?

Ni motiverar även hotellporren med att man så lätt kan få tag i det i övriga samhället. Men gäller inte detta argument också de religiösa skrifterna? Varför ska inte dessa vara tillgängliga på hotellrummen när eran porr är det?

Tacksam för svar.

Mvh,
Weine Berg

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis, enligt min mening så blev just den här bloggen den bästa på nätet. Det är en skandal om de här inläggen inte når ut till en maximalt stor publik. Jag tror inte SD-blogg kommer vara redo att länka (en komplimang), men motpol eller nationellidag borde kunna länka till de här guldkornen. Något måste vi hitta på iaf. Har du några aktuella marknadsföringsideer Weine? Att trycka upp klistermärken kostar pengar, men länkar från populära nationella sidor är ju gratis om nu bara admin ställer upp

Weine Berg sa...

Tackar tackar. Jag har funderat på att marknadsföra sidan på Lunarstorm, men själv har jag inte tid för detta dessvärre.

Anonym sa...

Lunarstorm kan kanske funka. Nackdelen är att målgruppen ofta är väldigt ung. Fördelen med existerande tidningar och bloggsajter är att dessa drar till sig rätt målgrupp, dvs nationalister som är intresserade av intelligenta artiklar. Det är imponerande att du kan skriva så välformulerade artiklar i en sådan hastighet. (två nya på nolltid). Har du funderat på att annonsera i några tidningar? BGF? SVIC? NI eller FN? Det skulle kunna ge mycket med lite tur.

Weine Berg sa...

Fast min målgrupp är inte specifikt nationalister, utan istället alla som ännu inte besökt min sida. Jag vill väcka funderingar, bryta invanda tankebanor, få folk att tänka till helt enkelt och också få dom att inse att de i allra högsta grad har ett val hur samhället ska utvecklas. Jag vill åstadkomma politisk förändring och det når jag om så många som möjligt besöker sidan.

Nej, jag har inte försökt annonsera men det kan vara en idé för framtiden. Överhuvudtaget har jag planerat att expandera Rakryggad-konceptet.

Vad är FN för tidning? Menar du Nordisk frihet?

Anonym sa...

Med FN så tänkte jag på Folkets Nyheter, men Nordisk Frihet finns såklart den också

Dina tankar om att expandera verkar lovande. Är tanken att värva fler medarbetare och starta typ en internettidning? Du kan även testa att skriva krönikor åt nuvarande tidningar och på så vis göra reklam för din blogg. Den bästa typen av marknadsföring är att ge prov på sin talang rent praktiskt.

Det finns en trend av oberoende nationalism just nu. Du kan säkert dra nytta av de nätverk som finns om de motsvarar dina förväntningar.