26 april, 2007

Pappersvenskar och människovärdet

Nu har ännu en s.k. terrorsvensk gripits. Den svenske medborgaren Oussama Kassir är gripen för misstänkta terrorbrott. I tidningarna kallas han "svensken" oftare än någon svensk någonsin kallats svensk. Det är just det som är så tragiskt. Aldrig kallas en person "svensk" av massmedia så ofta som just när personen inte är svensk.

Man resonerar underligt kring nationalitetsfrågan. De inom massmedia som jag frågat varför de kallar alla terrorister med svenska medborgarskap för svenskar, svarar att det beror på just medborgarskapet. Detta är ett vansinnigt resonemang. Hur gärna jag än vill, och hur tidigt i livet jag än får japanskt medborgarskap kommer jag aldrig att bli japan. Japanerna kommer inte att se mig som japan - och jag kommer definitivt inte att göra det.


Erik Segersäll, Sveriges konung år 970-993, var inte svensk. Han hade ju inget svenskt medborgarskap. Det fanns inga sådana på den tiden. Oussama Kassir är svensk, men Erik Segersäll och Olof Skötkonung var det inte. Logiskt? Njae... men de som har makten bestämmer vad som ska vara allmän sanning.


Det finns en viss desperation hos den etnofobiska åsiktsminoriteten i Det Nya Sverige. De tror att en människas lika värde bekräftas genom att kalla denne för "svensk". Man säger att invandrare är lika svenska som svenskar, när man egentligen, helt riktigt, menar att invandrarna är lika mycket värda som svenskar. Det är något infantilt över att inte skilja på nationaliteten och värdet.


Och som jag tidigare påpekat går det bra att lasta svenskarna genom att kalla en person "terrorsvensk", men vi lär nog aldrig få vara med om att någon kallas "terrorturk".

4 kommentarer:

Blackfootnation sa...

Naturligtvis är det "större och starkare" krafter bakom "journalisternas" ordval.
Styrelsen för psykologist försvar, utländska aktörer m.m ligger bakom driver hur man ska "hammra in" propagera in att se "alla" som svenskar.
Det uppenbart sjuka i detta är att i dagsläget skapar ju detta en enorm konflikt hos den svenska ursprungsbefolkningen. Det andra är att den sk integrationen blir omöjlig. Först skapar man via media en påtvingad etikett av "alla är svenskar som bor i Sverige" det svenska blir negativt i alla bemärkelser. Som du så fint påpekar så lär vi inte läsa "terror-araben" eller "terror-somaliern". Men "svensken" kan värdeladdas hur som helst.
Svenskarna tappar aktningen för vad "svensken" står för och att bli eller vara "svensk" blir aldrig aktuellt hos "flyktingarna".
Hade vi svenskar, ursprungs svenskarna varit en indianstam hade dessa journalister, afa:iter och hela det äckliga vänsterpratrasket mfl drivit en vaninsinnes propaganda för att rädda en särart och ett kulturfolk som,"har all rätt att behålla sin särart och inte utsättas för kulturimperalism".

Läsaren sa...

Att oussama kasir kallas Svensk är samma retorik som i sagan om kejsarens nya kläder. Som blackfootnation säger bygger modellen på att om en lögn upprepas tillräckligt många gånger förvandlas den till en sanning. Oavsett vad falska och konstruerade undersökningar visar om invandringen är mina slutsatser att det etniska Svenska folket verkar fått nog av figurer som den "svenske" kasir, Därför ska kravet om en folkomröstning, modell Sjöbo", gällande invandringens vara eller icke vara resas. Om det då visar sig att en majoritet av Svenska folket är nöjd med sakernas tillstånd kan mona sahlin, westerberg, reinfelt, hela den politiska nomenklaturan, tillstå att dom hade rätt. Vilket utslag tror ni att en dylik folkomröstning får, under förutsättning att den genomförs korrekt?

Fröken Sverige sa...

Jag kommer aldrig kalla dem svenskar. ALDRIG! Vänner och släktingar som bor runt om i hela världen kallar sig och kallas fortfarande svenskar...oavsett om de bor i England, Nigeria, USA eller Mexico. De är och förblir svenskar.

Trots att vissa av dem valt dubbelt medborgarskap eller endast medborgarskap i det nya landet - av praktiska skäl (inte för att få bidrag eller livstids försörjning) - så skulle de aldrig se sig som annat än just SVENSKAR.

Det är sannerligen pinsamt att tillhöra det mest kuvade folket i västvärlden.

Trevlig valborg, vänner!

/FS

Robin Shadowes sa...

Dom kommer aldrig acceptera en folkomröstning då dom vet vad svaret kommer att bli och det blir inget dom gillar, såvida dom inte riggar det som Mugabe eller Dubya.