03 maj, 2007

Barbarer utkastade från restaurang

Under torsdagskvällen skickade Rakryggadläsaren Emil in några ord om en kväll som utspelade sig helt nyligen. Här kommer hans berättelse där den reinfeldtska benämningen på svenskar används, nämligen ”barbarer”.

”I en stad, inte så långt från Göteborg, i närheten av Svea Rikes vagga, gick en kväll tre barbarer in på ett matställe för att inhandla ett litet kvällsmål. De ställde sig i kö, väntandes på sin tur, som sig bör i detta land. Plötsligt går en liten kille förbi dem och ställer sig först i kön, varpå en av barbarerna säger:

”- Ursäkta, men vi har ett kösystem här”.

Killen (vi kan kalla honom ”berikaren”), vänder sig då om och påpekar för barbaren att han är känd utav ordningsmakten och att han minsann gör vad som faller honom in. Eftersom barbarerna, sina barbaretiketter till trots, inte var det minsta intresserade av att råka i handgemäng, lät det hela bero. Anledningen kan också sägas vara, att dessa tre barbarer, var de enda barbarerna på stället. Resten tillhörde berikarens skara.

Efter ett tag fick så barbarerna sin mat och gick lugnt och satte sig för att äta. Berikaren däremot, uppenbarligen sårad och kränkt av att någon vågade påpeka det faktiska kösystem han ignorerat, var däremot inte nöjd. Han ville ha dem ur sin åsyn, han ville ta bort dem från sitt revir.

Berikaren, uppbackad av en hop, talade till barbarerna och sade att de borde avlägsna sig ty han gillade dem inte och ville ha dem ur sin åsyn. En av barbarerna blev rasande och ville göra motvärn, men denne blev tillbakahållen av de övriga två, som insåg att motståndet var för stort och enbart skulle resultera i misär. Så barbarerna fick trumpna lunka bort i kvällen, hungriga och förnedrade, undrandes hur de förtjänat detta i sitt eget land.

Berikaren och hans kumpaner, de satt givetvis kvar, ätandes sin kebab, nöjda med kvällens prestationer. Vetandes att ännu ett slag mot de förtretliga barbarerna var vunnet.

Emil”


Om fler Rakryggadläsare har erfarenheter av Det Nya Sverige som kan vara av intresse för alla andra besökare på bloggen, kan de skickas in via mäjl till adressen: rakryggad_blogspot(snabel-a)yahoo.se

5 kommentarer:

Dennis Nilsson sa...

Maniacs och sådana som vill hävda sig och bevisa något finns det överallt. Uppenbarligen var den här killen ute efter att mucka gräl. Man har inget att vinna på att dividera med sådana.

Det klokaste man kan göra är att gå därifrån, så får de gå någon annanstans för att få utloppp för sina agressioner.

Johan Björnsson sa...

Här har du ett bra exempel som du kan skriva om, Weine.

http://johanbjornsson.blogspot.com/2006/07/var-fjrde-18-rig-kille-utsatt-fr-vld.html

Mvh

Johan Björnsson

Fröken Sverige sa...

Det ABSOLUT klokaste man kan göra är att aldrig äta kebab eller annan mat som serveras eller säljs av "berikare".

/FS

Daniel sa...

Det lokala Kebab- och Pizzahaket tjänar inte ett öre på mig...

Anna sa...

Jag har slutat äta Pizza efter att fåt veta vad de har gjort med den. de trodde inte mitt sälskap kunde arabiska!inte konstigt de skrattar åt Svenskar som snällt äter.