17 maj, 2007

Motsättningar inför SD:s riksårsmöte

Trots att många ledande funktionärer har lämnat eller blivit utmanövrerade ur partiet de senaste åren tycks inte harmonin infinna sig. Valberedningen föreslår att David Lång, Arnold Boström och Peter Martini inte längre ska sitta i partistyrelsen. Detta tillsammans med det faktum att Martin Kinnunen kommer att avgå som SDU-ordförande gör att partistyrelsen kommer att även fortsättningsvis sakna representation i Sveriges näst största stad Göteborg och att densamma i Stockholm blir kraftigt reducerad.

Som svar på detta har funktionärer i Stockholm, Uppsala och Göteborg föreslagit att kommande styrelse ska se ut som den gör idag.

Det får dock antas att Jimmie Åkessons svåger Mattias Karlsson och Åkessons kollega inom företagarbranschen, Björn Söder, sitter säkert.

Efter att Martin Kinnunen avgått kommer Erik Almqvist att ta över ordförandeskapet i SDU, men eftersom Almqvist är hemmahörande i Lund förblir representationen i hufvudstaden tämligen begränsad.

Värt att notera är att Kinnunens tid som ordförande för Sveriges potentiellt största ungdomsförbund bevisat att brist på kritik leder till stagnation. Han har frenetiskt rensat ut alla som visat det minsta avvikande åsikter. Förbundet består numer av allt färre medlemmar och aktiva, vilket bevisades på SDU:s förbundskongress då ledningen kunde samla endast nio (9) röstberättigade och fem (5) inbjudna från hela landet.. Detta till trots att en mycket stor del av Sveriges skolungdomar hyser liknande åsikter de SDU står för.

Till sist en liten kommentar angående massmedias ohöljda glädje att många SD:are är bidragsberoende: Annars heter det att många människor hamnat i ”bidragsfällan” - men inte i SD:s fall. Svårigheterna att behålla sitt jobb om man är företrädare för partiet borde snarare skrämma etablissemanget än glädja dem. En sista not i ärendet angående massmedias jämförelse av SD:ares och invandrares bidragsberoende; När det gäller invandrare ser massmedia deras bidragsberoende som ett problem, men inte när det gäller SD:ares dylika. Är inte det hyckleri? I verkligheten förhåller det sig tvärtom. Svensk välfärd är för svenskar – inte för hela världen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Synd att Kinnunen avgår, han var ju humor på hög nivå

Anonym sa...

Svensk välfärd måste väl först och främst vara till för dom som förtjänar det, dvs knappast invandrare eller arbetsskygga svenskar.att man skulle bli uppsagd pga politisk uppfattning är lögn bara att kolla arbetsrättslagen.

Erik, Sthlm sa...

Jag är inte så insatt, men
en valberedning ska väl vara fristående från partiledning?
I så fall är det väl inte nödvändigtvis Åkesson "& Co." som ligger bakom det nya styrelseförslaget?

Vad jag förstår skrev Boström m.fl. i Stockholm under ett brev inför fjolårets riksårsöte som retade upp en hel del människor av vilka kanske en del sitter i valberedningen nu?

Måste dock säga att jag har stor respekt för allt arbete Bostöm, Rinderheim m.fl. lagt ner under alla år. Jag kryssade David Lång senaste valet, vore synd om han inte fick sitta kvar i styrelsen.

Anonym sa...

Skönt för SDU att Kinnunen avgår. Det kan ju inte bli sämre.

Fd. SDU:are

Erik, Sthlm sa...

"att man skulle bli uppsagd pga politisk uppfattning är lögn bara att kolla arbetsrättslagen. "

Richard Jomshof, Tommy Funebo och Kenneth Sandberg är några exempel som visar hur fel du har.

Jimmy S. Windeskog sa...

Behöver verkligen SDU en plats i SD:s styrelse när de inte ens har 100 medlemmar numera?

Jimmy S. Windeskog sa...

"Richard Jomshof, Tommy Funebo och Kenneth Sandberg är några exempel som visar hur fel du har."

Glöm inte undertecknad, Gorm Lind, Jocke Larsson, Lars Emanuelsson osv osv....