17 maj, 2007

Kommunal utesluter kritiker

Sverigedemokraten Erik Hellsborn blir utkastad ur sitt fack Kommunal – för att ha kritiserat att hans fack inte tillåter kritik. Där kan man tala om att handling säger mer än ord. Nu borde väl Kommunals medlemmar lära sig att det visst går att komma med kritik mot det egna facket?

Kommunal menar också att man som medlem måste "verka för en samhällsutveckling på demokratisk socialistisk grundval". Enligt facket gör inte Hellsborn detta och måste därför fasas ut ur det fack som betecknar sig som demokratiskt. Kommunals agerande säger väl allt?

Visa ditt stöd för Hellsborn genom att besöka hans politiska blogg Eriks politiska.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej du.

Skulle vilja höra din åsikt om SD företrädarnas bidragsberoende?

Jag är typen som helst inte vill betala bidrag till varken invandrare eller svenskar med "ont i ryggen" pension.

mvh Tomas

Weine Berg sa...

Läs slutet på föregående artikel...

Anonym sa...

ok då var det gjort, vet dock inte om jag blev klokare. Men slutsatsen är alltså att om man företräder SD blir man genast oförmögen till att jobba och då är bidrag helt ok som försörjning dvs jag och många till betalar kalaset.

Hmm jag är nog tveksam måste jag säga, Sverige blöder pga att det fuskas och myglas med bidrag och därför vill man ju inte se att svenskar påskyndar denna förblödning, vilket man gör om man inte gör rätt för sig så att säga. Att vara svensk kan väl knappast ge ett fripass till fusk eller? För man kan väl inte sticka under stolen med att det faktiskt finns svenskar som fuskar. Sen att den enorma mängden invandrare kostar ofantliga summor behöver väl knappast påpekas.

Tack för ordet
mvh Tomas

Erik, Sthlm sa...

Det blir ju inga jättebelopp om man slår ut det på 200 sd-förtroendevalda: ungefär 1500 per månad.

Annars är väl bidragsberoende en produkt av Sossesverige, det finns mycket av det därute, och därför också inom sd. Och folk med "sitt på det torra" och karriärer att vårda, de är för fega för att ställa upp för sd och kan därför inte bättre på statistiken.

Weine Berg sa...

Tomas: Jag tycker Björn Söder ger ett heltäckande svar. Läs detta på följande länk:

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/soder/2007/05/17/sd_are_bidragstagare

Jimmy S. Windeskog sa...

Fast om SD kan utesluta sitt eget folk för vad de skriver på sina bloggar - borde inte SD känna samma sak för Kommunal också???

Erik, Sthlm sa...

"Fast om SD kan utesluta sitt eget folk för vad de skriver på sina bloggar - borde inte SD känna samma sak för Kommunal också??? "

Inte samma sak.

Syftet med ett politiskt parti är ju att verka för en viss politik och då kan avvikelser från denna politik vara skäl för uteslutning.

Ett fack har ju till syfte att bevaka arbetsrelaterade frågor för sina medlemmar och deras politiska åsikter är ovidkommande för detta.