18 maj, 2007

Den nyttige idioten (till vänster)

Vänsterns hörnsten i det moderna samhället är massinvandring. De som idag kallar sig politisk vänster har dock troligtvis hoppat över en hel del tankearbete. I alla fall framstår det så när man objektivt jämför deras ideal med deras realpolitik. Vanligtvis kan åsiktsminoriteten* grupperas i två kategorier: liberala och socialistiska. Denna artikel handlar om de senare.

Objektivt, var leder ett stort inflöde av arbetskraft till ett land? Ökad välfärd? Fler arbetstillfällen? Ökad trygghet? Nej, ingetdera. Den som är bevandrad i de ekonomiska termerna tillgång och efterfrågan inser att ett stort antal sökanden på varje arbetstillfälle på sikt pressar ner lönerna. Konkurrensen mellan de sökande ökar och en tilltagande desperation bland arbetslösa möjliggör personliga eftergifter för att få anställning. Detta har Harvardprofessorn George J. Borjas utvecklat i sin artikel Immigrants In, Wages Down från förra året.

Kort men koncist: Massinvandring är lönedumpning. Lönedumpning är högerns favoritpolitik. Bara metoderna att åstadkomma detta har skiftat genom århundradena. Nu är massinvandring den allra effektivaste metoden att dumpa löner, urholka arbetsrätten och splittra de lägre klassernas sammanhållning. Är detta verkligen vad ni eftersträvar, kära vänster?

Argumentationen stämmer inte fullt ut på Sverige då det finns ett väl utbyggt bidragssystem i landet. Men vad händer när det sociala skyddsnätet brakar samman? Systemet kommer att haverera inom en överskådlig framtid med nuvarande ökning av belastningen. Detta borde ingen tvivla på.

Samtidigt är det inte svårt att förstå hur den nyttige idioten i Sverige har skapats. Demokratisk och konstruktiv debatt tillåts inte längre och motargumenten hörs därför ingalunda. I frånvaron av fri debatt frodas dumheten och okunskapen. Detta är den svenska vänstern beviset på.

Ni som kallar er vänster har blivit ett viktigt redskap för högern – ni är de nyttiga idioterna till vänster. Det kan väl inte kännas helt bra? Kasta av er högerns ledband!* Med ”åsiktsminoritet” avses den lilla, men högljudda, delen av befolkningen som befinner sig i samhällstoppen och som förespråkar massinvandring, fri rörlighet och mångkultur.

12 kommentarer:

Erik, Sthlm sa...

Det beror nog på ett reflexmässigt ömmande för svaga grupper. Om de är det eller ej spelar mindre roll, så länge de kan beskrivas så i media. Svaga grupper av svenskar struntar man förstås i, om man inte hånar dem.

Bilden med det lågtflygande planet var bra. Först fattade jag inte poängen, men via policy => inkvotering så föll poletten ner. :-)

Är det du som registrerat rakryggad.se? Råkade mata in den adressen av misstag.

Weine Berg sa...

Nej, den sidan har jag inte köpt... Kanske är Funebo? ;- )

Marthin sa...

"Nyttiga idioterna till vänster", det måste jag lägga på minnet! :)

--
Ang. "din" domän så ägs den av stalledrängen Nordqvist, vem det nu är.

Knute sa...

Tack för tipset om George J. Borjas artikel "Immigrants In, Wages Down". Här en annan artikel av Borjas som handlar om amnestin i USA för illegala invandrare, och gästarbetar-programmet, kusligt likt EU-kommissionens senaste påhitt.

http://article.nationalreview.com/?q=YzQ1YTE0YjBmOTkzMTczOWNmMzIyZDc0NzgxY2ZkOGM

Weine Berg sa...

Marthin: Jag har köpt en egen domän nu för att försäkra mig om att expandera konceptet i framtiden...

Förresten, går det inte att lägga till Rakryggad till länkarna i Motvärnet?

Weine Berg sa...

Knute: Tack för tipset! Lägger upp den under externa länkar.

Morgoth sa...

ja, det är bara att inse fakta.

Högern går till angrepp mot svenskar genom att låta invandrare konkurrera med svenskar om jobben.

Sossarna förråder de svenska arbetarna när de får betala horder av nyanlända invandrares bidrag.

madd sa...

jag kom in hit via www.rakryggad.info

Weine Berg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
gnistor sa...

Kommunistiska Partiets tidning Proletären om lönedumpning här.

Oscar Andersson sa...

Vilket alltigenom national-egoistiskt blogginlägg! Du har möjligtvis inte ängnat en tanke åt att invandringen faktiskt kan vara bra för invandrarna?

Vänstern känner en gnutta empati för flyktingar och det är främst DÄRFÖR man förespråkar större invandring. Försök att inte trilla av stolen när jag berättar för dig att det faktiskt finns människor som tänker på andra än sig själva.

Allt i vänstern politik handlar inte om att göra Sverige ekonomiskt rikare än det redan är. Det tyder inte på att politiken är korkad, det tyder snarare på medmänsklighet.

Weine Berg sa...

Oscar Andersson: Innan du vräker ur dig ord som egoism bör du nog läsa min dialog med riksdagsledamöterna där jag förespråkar en politik som hjälper flyktingar i betydligt större utsträckning än genom den misslyckade politik man för idag - till en lägre kostnad.