23 juni, 2007

”Det har vi råd med”

Glöm alla de pensionärer som får leva på svältgränsen, försummade i systemets sprickor. Tänk inte på alla de ungdomar som fastnar i drogträsket eller som tar livet av sig. Ignorera alla de svenskar som sliter ut sig i en decimerad vårdpersonal eller riskerar livet i en lika decimerad poliskår. Det finns inga pengar till dem. Glöm dem. Vi har inte råd med dem.

Men något det alltid finns pengar till är icke-svenskarna. Nu vill socialminister Göran Lägghund ge immigranter utan skyddsbehov – s.k. gömda flyktingar - samma vård som svenskar och papperssvenskar. ”Det har vi råd med”, säger socialminister Lägghund.

De som i de flesta fall kallas gömda flyktingar av massmedia (ingen gör så snabba asylutredningar som massmedia!) är människor som kommit till Sverige och sökt asyl, ofta många gånger, men trots Sveriges generösa kriterier fått avslag efter avslag. De har inga skyddsbehov, de är inga flyktingar, de är inte i behov av hjälp - mer än gemene man.

Enda anledningen till att inte jag skulle betraktas som flykting av massmedia om jag kom till ett land som Sverige och sökte asyl, är att jag inte har mörkare hy än Göran Hägglund. Men eftersom de som söker asyl i Sverige har mörkare hy är de per definition flyktingar (oavsett skyddsbehov) i massmedias och politikers ögon. Är det inte lite kolonialism i att förse människor med offerstatus på grund av deras hudfärg? Men mer pengar till de som fått avslag alltså.

Den uppmärksamme undrar naturligtvis kvickt var dessa överblivna pengar finns. Göran, hittade du dessa pengar nyligen? Eller gäller politikens lagar även denna fråga, dvs. att resurser måste tas från något för att bekosta detta? Var ska du i så fall ta pengarna från? Var finns dessa innestående resurser, Göran? Är det måntro du själv som bekostar kalaset?

4 kommentarer:

Robsten sa...

Säg inte att de skall börja tävla i generositet med våra skattepengar nu igen, fattar de inte att de inte ger några röster, är de dumma eller. De multikultiröster som finns har de ju redan, de enda som kan hända är att de tappar folk som fått nog. Hoppas KD som kastat all konservatism på sophögen åker ur vid nästa val, det skall väl få dem att vakna. partiet går ner i opinionsmätning efter mätning, ändå fortsätter de i samma stil, är de "goa" i huvudet eller?

Weine Berg sa...

Jag är övertygad om att KD åker ur riksdagen i nästa val. När de nu släppt abortfrågan och sina kärnfrågor finns det ingen anledning att rösta på Fp light. Men Lägghund kommer att vakna försent tror jag. Han är fortfarande lyrisk över att vara minister.

Anonym sa...

Ja aldrig hör man ett ord om vilka kostnader invandringen för med sig. Här tycks det som om det fins obegränsade källor att ösa ur. Dessutom är det som var och en vet tabu att ens föra detta på tal.
Man kunde för en tid sedan höra från politiskt håll utalanden om de så kallade "flyktingbarnen" där alla var rörande överens om att "det får kosta vad det kosta vill" och samma sak gäller invandringen i stort.
De kommuner som har fräckheten av att protestera för att de inte anser sig ha råd med fler invandrare ska nu hängas ut till allmänt beskådande ivrigt påhejade av media i alla dess former.
Innan man vet ordet av så sitter man väl själv fastnaglad vid skambocken för ohörsamhet i dessa frågor för den svenska "demokratin" vet tydligen inga gränser när det gäller att omhulda allt vad invandring heter.

Kalle

Anonym sa...

KD kommer att försvinna, politikerna pratar alltid om att mångkultur och globalisering är något medborgarna SKA acceptera. Nu börjar politikerna bli lite oroliga eftersom dom aldrig kunde tänka sig att det hela skulle drabba dom själva. Nya partier kommer, gamla försvinner, folk köper sprit via internet och skiter i skatten osv. Invandrare jag känner tycker att det får räcka med invandring nu, nya allianser bildas. Om det är bra eller dåligt? Nå, Göran Hägglund har iaf ingenting förstått, ingen tycker som honom och dom som röstade på KD känner sig lurade.