28 juni, 2007

ICA väljer svensk personal – blir stämda

Ombudsmannen mot etnisk diskriminering stämmer ICA för ”diskriminering”. Detta efter att ICA i Kungälv valt att anställa svenskar istället för bosnier. ICA ansåg att bosnierna inte passade in, vilket inte är så konstigt eftersom ICA är en svensk arbetsplats. Men så får man som bekant inte göra i Det Nya Sverige.

Det hela kan tas ned på ett individuellt plan för att åskådliggöra vansinnet: Tänk dig att du är ute och går en kall vinterdag. Plötsligt hör du skrik på hjälp från en närbelägen sjö. Rakryggad som du är rusar du naturligtvis dit för att förhoppningsvis kunna hjälpa någon i nöd. Till din förfäran ser du två flickor kämpa för sitt liv i en vak en bit ut på isen på den lilla sjön.

Du snabbar dig till undsättning enligt konstens alla regler. Men det hemska slutar inte där. Isen är tunn och du kan bara rädda den ena av flickorna. Du upptäcker dessutom att den ena flickan är din egen dotter. Chansen är störst att du kan rädda den främmande flickan. Enligt lagen om diskriminering ska du därför rädda den främmande flickan – inte din egen dotter.

I en idealisk värld hade du räddat båda flickorna, men verkligheten tillåter sällan att man både kan äta kakan och ha den kvar. Man måste välja, eller ”diskriminera” som det heter på orwelliansk nysvenska. Det är nämligen fel att, i Sverige, på en svensk arbetsplats, anställa svensk personal – om man istället kan anställa någon som har ett hemland någon annanstans.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag börjar bli väldigt trött på hur våra ej etniska Svenskar plockar upp sitt sk Racecard stupp i kvarten.Snart vågar väl ingen arbetsgivare i Sverige anställa någon etnisk Svensk överhuvudtaget.Det sjukaste av allt är att jag som etnisk Svensk man inte kan tillämpa denna lag mot en ej etnisk Svensk arbetsgivare om jag söker ett jobb och ej får det.
Johan C Skåne