08 juni, 2007

Svarslös Sofia Arkelsten (m) skriver igen


Hej igen.


Jag upprepar: Du skriver att du gärna vill ha dialog. Samtidigt kan jag inte tolka ditt mail på annat sätt än att du lagt fram ett antal åsikter som du kallar fakta och dessutom en slutsats som du vill att vi ska ställa upp på.


Även om du kallar något för fakta så är det inte fakta. Ta det första argumentet tillexempel, du utgår från ett nollsummespel och att antalet arbetstillfällen ska vara statiskt eller minska. Om ditt fakta stämmer så skulle vi inte kunna ha fler jobb i Sverige än exempelvis på medeltiden eftersom antalet jobb i ditt exempel är konstant. Men sånt som smed, kittelflickare och gatlampetändare har ju minskat medan andra arbeten har kommit till.


Då det du kallar fakta baseras på felaktigt antagaden därmed faller din argumentation. Din argumentation håller inte och jag delar inte dina uppfattningar.


Du skriver att du "utgår från att du klistrat på mig diverse fördomar". Det är inte sant. Jag ser det du skriver och jag ser vad konsekvenserna av dina förslag blir. Därför håller jag inte med dig och jag delar inte din människosyn.


Du bor alltså på västkusten och kommer från Värmland. Jag kommer från Hässelby i västra Stockholm och bor nu på Kungsholmen. Mitt val av bostad har inte avgjorts av dina fördomar. Om du är intresserad av demografi över staden så kan du gå in på www.stockholm.se/usk.


Nu har du framfört dina åsikter. Du har publicerat dem och mina svar. Men jag tror på yttrandefrihet och din möjlighet att skriva vad du vill trots att jag inte delar din inställning till andra människor.


/Sofia

* * * * *

Sofia Arkelsten

Riksdagsledamot (m),

Stockholms stad

Member of Parliament

+46 8 786 58 13

+46 70 358 44 43

Sveriges riksdag,

100 12 Stockholm

http://arkelsten.blogspot.com

----------------------------------------------------------------Hejsan Sofia,

Trots att du svarat på exakt samma öppna brev som Helena Leander (mp) så tolkar hon det som att det visst går att föra en dialog. ”…jag tycker ändå att ett seriöst skrivet brev är värt ett seriöst svar, även om man absolut inte håller med”, skriver hon. Hon gör således en seriöst försök och ser möjligheter i sin argumentationsteknik. Du, å andra sidan, anser att det inte går att debattera med utgångspunkt i mitt öppna brev. Personligen anser jag att man kanske inte ska bli politiker om man inte kan ta debatten.

Till ditt brev. Du påstår att jag hävdar att antalet arbetstillfällen är statiska eller minskar. Detta är ren lögn. Jag skrev såhär: ”En stor ökning av arbetskraften till en statisk, minskande eller sakta ökande mängd arbeten leder ofrånkomligen till lönedumpning och urholkning av arbetsrätten.” Med andra ord: ett samhälle där antalet arbetsföra ökar snabbare än arbetstillfällena, leder till lönedumpning. Min argumentation faller således inte. Frågan kvarstår i vilket du är ett svar skyldig. Eller anser du fortfarande att jag inte vill ha dialog?

Du säger att du inte delar min människosyn. Jag har visat hur man med lägre kostnader kan hjälpa fler människor i nöd – så jag delar verkligen inte din människosyn. Det stämmer.

På Kungsholmen, enligt den sida du länkade till, har ni hela 5.2 % utomeuropéer, varav 89 afrikaner på 18 559 kungsholmsbor. Det är ju inte ens representativt för Sverige som helhet, och absolut inte representativt för en riksdagsledamot vars parti säger att: ”Det utanförskap som präglar många bostadsområden särskilt i storstäderna är förödande för självkänslan för de människor som bor där men även för samhällslivet och ekonomin i stort.”

Du säger också att det inte är mina fördomar som valt vart du ska bo. Nej, men däremot har du bekräftat mina fördomar om moderata politiker. Jag förespråkar inte s.k. mångfald, men tvingas ändå bo i ett s.k. mångkulturellt område. Du förespråkar, i egenskap av moderat, mångfald men bosätter dig där det inte finns någon (enligt er egen retorik, personligen anser jag att svenskar i sig är mångfald och inte behöver berikas eller anses smått odugliga).

Tycker du inte det känns konstigt att förespråka en sak och göra en annan? Varför går det inte bra att bo i Tensta eller Rinkeby, menar du?

Förresten, ditt parti Moderaterna i Vellinge säger nej till invandring till kommunen. Betyder det att de är rasister?

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

5 kommentarer:

FD Kristdemokrat sa...

Sofia är en avsvenskningspolitiker som vill islamisera landet, detta är nänligan vad hennes politik i realiten innebär. I en annan tidsepok hade det bedömts vara landsförräderi.

Weine Berg sa...

Mycket av det politiker och massmedia gör hade förr betecknats som landsförräderi - utan tvekan.

Anonym sa...

Man kan ju undra vad som hänt med Vellinge-moderaterna om de inte varit så starka som de är. Då hade de troligen uteslutit ledningen.

Johan Björnsson sa...

Ha ha, du är så jävla skön, Weine.

Du börjar nästan ibland komma upp i Henrik Johanssons klass i dina texter.

Anonym sa...

Weine du är kanon!!!

haha undrar vad Sofia skall svara på detta speciellt det där med Vellinge moderaternas syn på invandring....vilket j...a hyckleri

var för inte stå för det man tycker moderater...!!!.HYCKLARE!!!

mvh
Patrik