08 juni, 2007

Emma Henriksson (kd) kan inte debattera med de som tycker annorlunda


Jag valde mycket riktigt att inte svara på de många frågor du angav tillsammans med ett antal påståenden i ditt brev då det för mig är uppenbart att vi gör helt olika analyser av samhället. Att jag sammanfattar det i att jag inte delar dina åsikter är helt enkelt därför att jag av erfarenhet har noterat att samhällsanalysen och åsikterna för de flesta går hand i hand.


Det mandat jag har som riksdagsledamot bygger på det förtroende jag fått från kristdemokratiska väljare som rimligen delar mina värderingar och den kristdemokratiska samhällsanalysen. Att den inte delas av alla är uppenbart med tanke på valresultatet och jag har därmed inga förhoppningar om att mina åsikter överensstämmer med alla andras, det ligger inte heller i det politiska uppdraget.


Eftersom det för mig är uppenbart att vi står långt ifrån varandra åsiktsmässigt finner jag det inte meningsfullt med en mailväxling om frågorna, vilket jag av bloggen förstår att du inte heller väntat dig som resultat av det öppna brevet. Att jag mycket kortfattat ändå skickade ett mailsvar var därför att jag anser att varje medborgare som kontaktar en politiker bör få en respons på att de nått fram.


Eftersom jag fått ditt brev och tagit del av innehållet svarade jag just så väl medveten om att det inte skulle leva upp till förväntningarna.


Samma slutsats gör jag gällande de frågor du ställer i ditt senaste mail med undantag för det sista eftersom den frågan har annan karaktär finner jag att det finns skäl att besvara den. I kommundelen Trångsund i Huddinge kommun finns ett mycket stort antal nationaliteter representerade. I mina barns klasser på den kommunala skolan precis där vi bor finns ca tio nationaliteter representerade.


Vänliga hälsningar,

Emma Henriksson

Riksdagsledamot

Kristdemokraterna

08-786 55 35

070-354 41 91

------------------------------------------------

Hallå Emma,

Tack för ditt mäjl.

Om jag förstår dig rätt så kan du inte debattera med de som gör annorlunda samhällsanalyser? Hur påverkar detta ditt arbete i riksdagen? För du hävdar väl inte att de sju partierna i riksdagen gör samma samhällsanalys?

Om en vänsterpartist framhåller ett påstående, går du då upp i talarstolen och säger ”eftersom jag gör en annan samhällsanalys än x i vänsterpartiet kan jag inte bemöta hans/hennes påstående”? Det skulle ju bli en helt absurd situation. Eller menar du att du faktiskt gör samma samhällsanalys som det kommunistanstrukna Vänsterpartiet?

Precis som jag sa till Sofia Arkelsten (m) så anser jag att man inte bör bli politiker om man inte kan ta debatten. Är inte meningen med debatter att olika åsikter bryts mot varandra, så vet jag inte vad de är till för.

Med hopp om svar.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

5 kommentarer:

Anonym sa...

En gång i tiden röstade jag själv på Kd. Hon drar till med att ni båda står för långt ifrån varandra för att kunna diskutera. Detta är en grov och synnerligen oförskämd förenkling. Det finns mer som förenar än som skiljer, tex frågor som inte har med invandring att göra. Hon gör det enkelt för sig utmålar kritiska ansvarstagande människor som ett slags icke-existenser. Därigenom går hon på tvärs mot sin Gud, detta är hennes beslut och det är alls inte vackert. Hitintills är det bara MIljöpartisten som har åstakommit någoting läsvärt, även om jag inte delar hennes åsikter var det ändå intressant och välskrivet.

Weine Berg sa...

Ja, det är tragiskt hur uppenbart det är att riksdagsledamöterna är så styrda av vår tids konventioner.

Anonym sa...

Nej det är klart hon inte vill diskutera med ett nazi-drägg!

Ni slödder ska hållas kort!

Weine Berg sa...

Anonym 2: Jag vet förvisso att dagens skola förmedlar åsikter - inte kunskap. Därför vill jag veta hur du definierar ett "nazi-drägg"? Du kan knappast svara på detta utan att säga: "En sån som du!" Men chansen vill jag iaf ge dig.

Tycker du även att kommunister, liberaler och konservativa ska "hållas kort"?

Jansson sa...

Hon kan inte debattera med de som tycker annorlunda, och säger "vi gör helt olika analyser av samhället". Tänk att det förstår jag, ju högre upp man är, desto sämre syn på verkligheten får man.