09 juni, 2007

Två brev från Gunnar Andrén (fp)


Hej Weine


Jag försäker svara efterhand. Jag får många e-postbrev, tidnen räcker inte till.


När det gäller svar och krav på svar har jag utvecklat det i ett annat brev till dig nys. Jag är glad över att du också känner - äen om du försvarar det - att alla hårda ord mot mig skjuter över målet. Men sedan är det din politik: Jag vill ja ha en politik i andra länder så att emigation och imigration inte blir ett massproblem. Vad vill du göra åt saken? (Det är en fråga och jag förväntar mig inget svar - men än att förbjuda.)


Då kommer jag till Din andra fråga: Om någon vill ha en bil - ger jag den då bilen? Nej, där har du rätt. Men sedan skiljer vi oss åt radikalt. Du vill förbjuda denne person att drömma om att få bilen, jag vill se till att vederbörande får möjligheter att i sitt land kunna skaffa bilen. Du försöker förbjuda drömmandet, där skiljer vi oss.


Jag har en politik för att förhindra det du kallar massinvandring, du har ingen alls. Du tror att Du kan förbjuda människors önskningar. Jag tror mig inte ens kunna ändra på dina!


GA

---------------------------------------------------------

Svar på brev 1


Hallå igen,

Du har hyfsat fel igen.

Jag vill också ha ha en politik i andra länder så att emigration och immigration inte blir ett massproblem. Sättet att åstadkomma detta är att genom hjälp till självhjälp få behövande länder på fötter. Detta helt enligt det kinesiska ordstävet: "Ge mig en fisk så har jag mat för dagen - lär mig fiska så harjag mat för resten av livet."

Alla ska kunna drömma om bilen om de så vill, och förhoppningsvis ger hjälp till självhjälp alla möjlighet att i en framtid skaffa den bil de drömmer om - bildligt talat.

I många fattiga länder är det höga barnafödandet ett problem. Det kostar mycket pengar att föda många munnar. Västvärldens politik hittills har gått ut på att ta hit en del av det mänskliga överskott och detta står i rak motsats till den forsking som visar att det allra effektivaste motmedlet på hög nativitet är utbildning åt kvinnorna. Återigen är hjälp till självhjälp överlägset den politik som förs idag.

Dina påståenden om att jag vill förbjuda lämnar jag därhän eftersom det är osakligt påhopp. Du påstår att jag inte har en politik. Och det stämmer ju. Det är du som är politiker - inte jag.

För att få en bild av den migrationspolitik som väst för idag tipsar jag om följande videolänk: Immigration by the numbers. En ytterst pedagogiskt och saklig föreläsning av Roy Beck. Låt vara att han behandlar USA:s migration. Resonemanget som sådant är giltigt för hela väst.

Länk:
http://video.google.com/videoplay?docid=4094926727128068265&q=nu

Mvh,
Weine Berg
http://www.rakryggad.blogspot.com/

------------------------------

Brev 2Hej Weine


Varför börjar du bli oförskämd? Har några andra överträffat dig i okvädinsord?


Du ställer krav på krav på krav på krav utan att svara på en enda fråga. Du ställer inga krav på dig men massor på mig. Var står det i grundlagen att jag inte får fråga Dig?


Jag noterar: Du svarar inte på frågor men häver ur dig okvädinsord till den Du har frågat. Det är ohyfsat. Sådan är inte jag. Jag har bett om svar för att kunna svara. Det har du inte svarat på. Men varför?


GA

Nationaldagen 2007

---------------------------------------------


Svar på brev 2

Hejsan,

Ja, underligt nog har du begärt att jag ska svara på om huruvida drottning Silvia ska utvisas, innan du kan svara på varför så många icke-flyktingar får flyktingstatus. Du måste väl medge att det resonemanget inte hänger ihop? Med andra ord: du slingrar dig.

Har du inget svar behöver du inte skicka mäjl till mig. Du blir ju inte av med din riksdagslön för att du skiter i att svara på en medborgares frågor.

Mvh,
Weine Berg
http://www.rakryggad.blogspot.com/

10 kommentarer:

Anonym sa...

Politiker i de sju systrarnas partier talar gärna och mycket om demokrati och allas lika värde.

En sak har nu bekräftats, hur en viss politikers professionella värde är lika med noll.

Denna persons mänskliga värde är en annan fråga. Jag vet vad mitt svar är.....

MVH

Anonym sa...

Hej Weine.

Att ödsla tid på en politiker av Gunnar Andréns kaliber tycks mig vara slöseri med energin.
Talesättet lyder "Rätt man på rätt plats" och det råder då ingen tvekan om att vederbörande har hamnat helt galet här i samhället som så. Man kan undra vad en psykoanalys av hans mail skulle rendera i.
Om du frågar mig så lyder mitt råd att du avslutar den så kallade kommunikationen med denna maniska politiker.

Hälsningar/ Kalle

charlottab sa...

Det har varit mycket intressant och ganska chockerande att följa brevväxlingen mellan den Rakryggade och de olika riksdagsledamöterna.Här har man ju verkligen fått chansen att argumentera för sin sak och "ta debatten", som det så vackert heter.Flosklerna och de undanglidande och i de flesta fall totalt intetsägande svaren från representanter för vårt högsta beslutande organ stämmer verkligen till djup eftertanke.
Det är ju dock faktiskt så att man, för att kunna debattera med framgång, också måste vara helt övertygad om sin sak och kanske är det inte så konstigt att den enda, som ärligt försöker argumentera och svara på det öppna brevet, är en ung miljöpartist, som antagligen fullt och fast tror på drömmen om det multikulturella paradiset.
De övriga, representanterna för fp, m och kd, låter faktiskt som om de tvingas försvara en politik som de i grunden inte tror på, men som de ställer upp på ändå, därav de slingrande svaren. Man ställer upp på den rådande PK-politiken för vem vill inom sina partier riskera en lönande och statusgivande riksdagsplats ?

Anonym sa...

Vad är det för människor vi har i riksdagen, jag blir sååååå jävla trött på att dessa kan hålla på och hålla på utan att det händer något! Jag är så långt borta ifrån alla dessa människor som vid varje val väljer att rösta på något av dessa sju partierna. Jag vet inte om jag någonsin kommer att komma dessa människor nära inpå och förstå, vem lärde er att gå? Vem gav er beröm när ni var små? Vilka skickade ut er i detta samhälle utan vemod i sina hjärtan? De kommer nog aldrig heller att förstå!
Johan G

Korpen Flyger sa...

Hmmm har inte Gunnar lärt sig att stava i skolan eller låter han sina mångkulturella vänner svara på dina mejl?

Denna politker är ett stort skämt och jag undrar vad han får i lön? Slöeri med pengar enligt mig. Satsa hans lön på att betala alla duktiga bloggskrivare som vågar ta upp problemen i vårt samhälle.

Tack Weine och ni andra!!!

Anonym sa...

Är ju jävligt skönt att pajaspartiet Folkpartiet håller på att radera ut sig själva efter alla skandaler.

Anonym sa...

Bättre än så här är det inte.


Någon sa ,vem lärde dom att gå?

Jag frågar, hur mycket mobbing fick dom utstå i sandlådan?

Deras fruar eller män,har dom inga krav på sina respektive?


Hur länge sover dom gott på natten?,
för nog pockar sanningen på!

Hur tänker dom, när dom till slut måste läsa mellan raderna,och sanningen vill fram.


Jag avundas dom inte!.

Anonym sa...

Man blir ledsen och skäms å riksdagens vägnar när dessa företrädare för partier och som ledamöter i Sveriges riksdag inte vill, kan eller klarar att föra fram ett enda trovärdigt argument för den politik som deras partier driver. Dessa tragiska undanflykter och patetiska goddag yxskaftsvar är till en början roande men ju fler mail som växlas desto tydligare blir bilden av totalt inkompetenta personer som hamnat vid maktens köttgrytor.
Fråga är om inte denna bloggs avslöjande förpassar de deltagande politikerna till mindre framträdande positioner där de i framtiden slipper förnedras ytterligare.

Weine, fantasiskt bra gjort att få riksdagsledamöter att visa sina rätta jag.

jörgen sa...

Bra gjort Weine..de slingrar sig hela bunten. Exakt som någon skrev,de försvarar en politik de i grunden inte tror på, men som de ställer upp på ändå.De är totalt skärmade från verkligheten,och försvarar mångkulturen med näbbar och klor, trots att medaljen har en baksida, som "vanliga" svenskar fått upp ögonen för.

All heder åt dig Weine! Du har förpassat hela bunten, dit de hör hemma..i utvisningsbåset.

Anonym sa...

Detta var ju en spännande blogg. Inga nya svar från våra kära politiker? Jag väntar med spänning.