29 juli, 2007

Svar från GP

Hej,

Tack för ditt mail.GP beskriver svenska partiers ideologier mer djupgående och använder ett antal olika benämningar om exempelvis Sverigedemokraterna, som i olika sammanhang beskrivs som främlingsfientliga, högerextremister och även nationalistiska. Utrikes medier benämner exempelvis ofta Sverigedemokraterna både som ett ”nationalist party, ”extreme right party” och ”ultranationalist party”. Samma gäller när vi skriver om vissa utländska partier, vars program och ideologier vi inte beskriver på djupet.

Med vänlig hälsning
Marina Malmgren,
utrikesredaktionen

3 kommentarer:

Erik Hellsborn sa...

Det blev man ju inte mycket klokare av.

DDR2 sa...

Jo, men tjena...

Alla nationalistiska partier i Europa beskrivs ju som "främlingsfientliga" (i bästa fall) av svensk media.

Alla icke-europeiska nationalistiska politiska partier brukar i stället beskrivas som "ultranationalistiska" eller liknande.

Det är skillnad på olika...

Anonym sa...

Underbart att Weine skrev "Högerextemistiskt = Allt till höger om Socialdemokraterna" i sitt "Modern politik lexikon" innan du skrev brevet och fick svaret. Det är så sjukt och snedvridet så att det är skrattretande. Jag till och med inte kunde låta bli att fnyssa och faktiskt skratta när jag läste deras "nedvärderings etiketter" efter att jag precis läst ditt lexikon. Underbar kombination!