01 augusti, 2007

Massinvandring orsakar inte bostadsbrist - bara i Strömstad

Det härskande elitskiktet i samhället fortsätter att förneka att massinvandring för med sig negativa konsekvenser, annat än övergående och försumbara sådana (och om dessa ändå erkänns så är det alltid vi svenskar som är problemet, eller patriarkatet, eller systemet, eller det patriarkaliska systemet rent av). Därför kopplas aldrig bostadsbristen i storstäderna ihop med att oproportionerligt många immigranter bosätter sig i dessa städer.

Men nu har det dykt upp ett undantagsfall. Strömstad. Många norrmän har investerat i, och flyttat till den svenska gränsstaden sommartid. Det har nu gått så långt att antalet sommarbostäder orsakat bostadsbrist. GP (15/7) skriver oblygt i fet rubrik: Norrmän orsakar bostadsbrist. I etablissemangets ögon hör norskar till en klandervärd invandrarkategori - om man nu kan kalla norskar för invandrare.

Det blir spännande att läsa om GP framöver kommer att skriva följande om Göteborg: Araber och afrikaner orsakar bostadsbrist.

Eller nej. Det blir inte spännande. Det kommer inte att ske. Till skillnad från när samma sak skrivs om norskar heter det att man stigmatiserar (och troligtvis föraktar) araber och afrikaner om man tillskriver en hel folkgrupp det som en begränsad grupp ur folkgruppen gör. En måttstock för vissa - en annan för andra. Det Nya Sverige – nu med ännu mer dubbelmoral.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glimrende blog. Jeg har sat den på min blogroll. Min blog er ellers dansk, men jeg har en lille smule link til svenske og norske blogge.

Weine Berg sa...

Tackar för det! Ska kolla in din blogg nu.