23 augusti, 2007

Låt inte jantarna stå oemotsagda!

Låt vara att vi i decennier matats av kaosteoretikers (dvs. förespråkare för massinvandring och globalisering) s.k. sanningar. Sanningar som ofta går ut på att förringa den du är, de vi är. Man trampar på vårt arv, vår historia och vårt ursprung och man gör det med stolthet. Ibland förnekar man till och med att vi har något av detta. Kontentan av det de försöker säga är att vi inte är något unikt - därför ska vi inte slå vakt om vår identitet.

Detta är vad jag väljer att beteckna som jantelagen multiplicerat med storhetsvansinne. De jantar som säger att vi inte ska tro att vi är något, ogillar dig – om du tror att vi är något. För dem är gräset alltid grönare på andra sidan, det främmande är spännande och vi svenskar något man kan torka sina fötter på när tusentals immigranter varje månad promenerar in i vår välfärd och vårt land. Det är möjligtvis detta vi duger till av jantarna – att skapa välstånd åt andra, men inte att kalla det vårt.

För den glömske eller oinsatte är jantelagen detta, (och stämmer skrämmande väl på åsiktsminoritetens syn på oss svenskar), jantarnas ord till oss ”vanliga” svenskar:

1. Du skall inte tro att du är något
2. Du skall inte tro att du är lika god som vi
3. Du skall inte tro att du är klokare än vi
4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi
5. Du skall inte tro att du vet mer än vi
6. Du skall inte tro att du är förmer än vi
7. Du skall inte tro att du duger till något
8. Du skall inte skratta åt oss
9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig
10. Du skall inte tro att du kan lära oss något


Låt inte jantarna stå oemotsagda. Låt dem få höra av dig att du visst duger, att vi duger gott och väl och att vi har rätt att vara oss själva. Vi behöver inte deras agenda – i den är vi aldrig tillräckligt bra, inte nog värdiga.Men vi behöver inte jantarnas gillande för att vara oss själva. Vi svenskar har rätt till vårt Sverige – vår lilla plätt på jorden. Vi har rätt att vara stolta. Vi är inte folkvandringars barn. Vi är våra förfäders barn. Ingen har rätt att sätta en prislapp på Sverige. Ingen har rätt att ta ifrån oss vår identitet och vår existens. Vi förkastar jantelagen! Det här är vårt land och Sverige är inte till salu.

5 kommentarer:

jörgen sa...

Lysande Weine...så j...a bra skrivet!!

Varjager sa...

Hör hör, ett strålande inlägg.

Vi finns, vi har har funnits i detta land i tusentals år. Vi har en historia, vi är ett folk. Vi är Svenskar. Jag lyfter på hatten för dig Weine!

Anonym sa...

Jag får rysningar längs ryggraden.
Är detta Sveriges nästa statsminister som bloggar kanske?
Man kan ju alltid hoppas.
Mvh Daniel

Weine Berg sa...

Oj det var fina komplimanger det... Tackar!

Johan Björnsson sa...

Jantelagen var väl inte fullt så skadlig, så länge politikerna inte släppte in invandrare.

Men att släppa in invandring (och det räcker t o m med engelsk öldrickandes och fightandes arbetarklass, eller italienare och greker, som ju liksom "tar för sig" mer än svensken) i ett land med folk som haft jantelagen i sig under många hundra år, det är som att släppa in vargen i lammfållan.