22 augusti, 2007

Skyskrapor i fritt fall

UPPDATERAD Det finns en del rakryggadläsare som anser att jag inte bör beblanda mig med alternativa bakgrundsteorier om attacken mot World Trade Center, 11/9 2001. Dock, till min natur är jag ifrågasättande och jag har svårt att förstå varför jag skulle undvika att ifrågasätta stora händelser som påverkar hela västvärlden och hela världen under min levnadstid. Visst finns det risk att hamna i samma fack som stollar och kufar om man inte håller med om den sanktionerade versionen - oavsett land och oavsett politisk fråga - men detta är inte någon anledning att låta bli att ifrågasätta.

”- Ånej, säg inte att du har blivit konspirationsteoretiker!” kanske någon säger. Men vad gäller attacken mot World Trade Center har jag faktiskt ingen konspirationsteori. Jag inser att det kan vara så att den amerikanska regeringen kan ha rätt i sin konspirationsteori, att det var en konspiration mellan flertal islamister. Jag ifrågasätter dock förfarandet av attacken och följderna.

När skyskraporna kollapsade och föll ihop gjorde de detta på 10 sekunder. Skyskraporna var 415m respektive 417 meter höga vilket ger att de föll i nästan samma hastighet som ett fritt fallande föremål från 417 meters höjd. För den som har läst fysik: Hur är detta möjligt? Fanns det inget som helst motstånd i 110-våningstornen?

Gav varje bult och varje svetsfog vika vid samma tidpunkt? Och varför ökade hastigheten på kollapsen under fallet när den egentligen borde ha saktat in på grund av det motstånd som varje våning med golv och tak innebar?

Hur kan byggnader kollapsa och falla ihop som korthus i samma hastighet som ett föremål faller samma sträcka? Upphörde fysikens lagar att gälla den elfte september 2001? Om så är fallet, vad upplevde du själv den dagen? Kunde du hoppa över berg? Kunde du ta ner månen? Lät Mona Sahlin bli att ta taxi till jobbet på skattebetalarnas bekostnad? Eller sprang du ett par varv runt jorden på under en minut? Hör av dig om dina overkliga upplevelser den 11 september 2001.

Allvarligt talat, oavsett om Bush och hans män har rätt finns det frågetecken kring just den dagen som ännu inte rätats ut och som inte förklaras av den officiella versionen. Därför lär jag få anledning till att återkomma i detta ämne allteftersom.


Länk: Kollapsen på film

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är rädd att jag håller med, avskyr konspiratoriskt dravel, men det är något lurt med fallet, det är för "snyggt" ser mer ut som en rivning.

Anonym sa...

Från Kurtan,
Nu är du allt ute och cyklar ! Men du har all rätt att göra dig löjlig. Varför inte igen pressa våra parasiter i riksdagen på den katastrofala massinvandringens konsekvenser monetära och socialt istället ?. Avslöja dessa ja sägande nollor för vad dom är, förrädare....

MVH

Rune sa...

Du skriver:
"Och varför ökade hastigheten på kollapsen under fallet när den egentligen borde ha saktat in på grund av det motstånd som varje våning med golv och tak innebar?"
------------------------
Detta är ju enkelt! För varje våning som kollapsade så ökade ju tyngden som krossade våningarna nedanför. Därför ökade också hastigheten på raset.

Anonym sa...

Bra Weine att tar upp detta på din blogg.
Jag tillhör den skaran som efter åtskiliga timmar av ,läsande lyssnande, tittande på dokumentärer i detta ämne ,tyvärr kan konstatera att "911 was a Inside Job". Några frågor alla bör ställa sig.

1.Vem tjänar på detta? 2.Varför höll Norad övningar
där kappade airliners flögs mot Worl Trade Center samma dag som attacken?
3.Varför började byggnad 7 i World trade Center komplexet att brinna trots att den byggnaden inte träffades av något plan,byggnaderna som låg närmare börjad inte brinna.

4.Larry Silverstein som ägde World Trade Center komplexet har själv sagt i ett TV-sänt program att "we have to pull it" pull är ett ord som avänds i sammanhang då man demolerar byggnader.Det tar veckor för en firma att sätta ut rätt mängd sprängmedel, på rätt platser för att kunna demolera en byggnad i den storleken.Alltså var det planerat i förväg.


5.Varför höjer Larry Silverstein sin försäkring på World Trade Center byggnaderna ca en månad innan 911?

6.Byggnad 7 var den byggnad där massa myndigheter som tex CIA,FEMA,Homleland Security etc hade lokaler .Hur kan någon sätta ut sprängmedel i den del av World Trade Center som hade högst säkerhet utan att någon skulle ha märkt det innan?

Min lista med frågor kan göras hur lång som helst.
JohanC Skåne

Anonym sa...

Lite fakta om 911 läs detta med ett öppet sinne. Obs detta är inga konspirationsteorier snarare fakta.

Steven E Jones en känd Amerikansk professor,fysiker som med hjälp fakta bevisar att WTC tornen fall med hjälp av en sk "Controlled Demolition" .Lite länkar nedan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Steve
n_E._Jones


Scholars for 9/11 Truth & Justice
http://www.journalof911studies.com/

Journal of 9/11 Studies
http://stj911.org/
-----------------------------------
http://www.prisonplanet.com/911
.html

http://www.infowars.com/resource
s.html
---------------------------------
Lite dokumentärer
Alex Jones' Terrorstorm - Svensk
länk nedan.
http://video.google.com/videoplay?
docid=-880235900753759823&hl=en
-----------------------------------
Loose Change 2nd Edition
länk nedan

http://video.google.com/videoplay?
docid=7866929448192753501&&total=
2806&start=0&num=10&so=0&type=sear
ch&plindex=0
----------------------------------
Martial Law 9/11: Rise Of The Police State
länkar nedan

del 1 http://youtube.com/watch?v=auR4
RumZEnQ&mode=related&search=

del 2
http://youtube.com/watch?v=s5HZG3V
0OD8&mode=related&search=

del 3
http://youtube.com/watch?v=6AYUBh
FNR3A&mode=related&search=

del 4
http://youtube.com/watch?v=HKB8
BmoKFY8&mode=related&search=

-----------------------------------
911 Mysteries Demolitions länk:nedan

http://video.google.com/videoplay?
docid=-8129564295534231536&q=911&t
otal=65296&start=10&num=10&so=0&ty
pe=search&plindex=8

----------------------------------
911 The Ultimate Con
länk nedan:
http://video.google.com/videoplay
?docid=-751298171535560228&q=The+
Ultimate+Con+-&total=367&start=0&n
um=10&so=0&type=search&plindex=1
------------------------------------
" If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear. "
George Orwell

" Speaking the Truth in times of universal deceit is a revolutionary act. " George Orwell


Political language. . . is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind. "
George Orwell

" Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past. "
George Orwell

" To see what is in front of one's nose requires a constant struggle. " George Orwell

Mvh Johan C Skåne

Weine Berg sa...

Kurtan: Det ena utesluter inte det andra. Varför skulle jag sluta pressa riksdagsmännen bara för att de ignorerar mig?

Rune: Du inser säkert att varje våning måste överföra sin fallande energi till våningen under, innan fallet kan fortsätta - såvida inte våningen under ger efter just som våningen över kommer i kontakt med våningen under. Således borde fallhastigheten minska, inte öka.

Weine Berg sa...

Rune: En andra tanke - om vi säger att du har rätt, att varje våning ökade farten. Kan det fallande huset kommer upp i en hastighet som överstiger hastigheten för fritt fall? Nej naturligtvis inte. Fråga vilken fysikkunnig som helst. Det är omöjligt för huset att komma upp i hastigheter över fritt fall.

Anonym sa...

Hej Wieine,

Jag menade inte att vara respektlös mot dig, jag hoppas att du inte tog det så, men att antyda att allt inte stod rätt till i denna vedervärdiga attack mot hela västvärlden, är fullständig nonsens!. Energin kan läggas på vettigare saker, tycker du inte....

Du svarade:
Kurtan: Det ena utesluter inte det andra. Varför skulle jag sluta pressa riksdagsmännen bara för att de ignorerar mig?

Du har nog misstolkat mitt förra inlägg. Jag är helt FÖR att pressa riksdagsmännen på deras vansinnes politik trots att den del ignorerar dig pga feghet och pga frånvaro av vettiga svar på dina frågor.

Har själv ingen blogg men skulle jag haft en skulle jag möjligen skriva ett öppet brev till F. Reinfeldt och som svensk medborgare, å det starkase, anhålla om en redogörelse för på vilka grunder han i november i år planerar att förflytta suveräniteten av Sverige från folkvalda svenska politiker till icke-folkvalda parasiter i Bryssel. Var i Sveriges grundlag står det att han har mandat att göra detta. Speciellt utan att folket i Sverige får säga sitt ???.

Dessutom skulle jag möjligen skriva ett öppet brev till han med hästsvansen som ju borde veta allt om de svenska finanserna vad totalkostnaderna är för massinvandrinen till Sverige de senaste tre decennierna. Alltså totalkostnaderna, inte bara de direkta hos immigrationsverket etc utan de totala.... Vet han det inte borde han snarast ta reda på detta. Resurser för detta har han.

MVH

Anonym sa...

Hej igen Weine,

Glömde en sak beträffande öppet brev til Reinfelt nämligen. - med vilket mandat tillåter regeringen massinvandring till Sverige av immigranter där mer än 90 procent icke är flyktingar enligt gällande konventioner ?.

Har regeringen frågat det svenka folket om de vill ha sk "mångkultur" i Sverige som på sikt raderar ut svenska traditioner och det svenska folkets rätt till att vara "herrar i eget hus" ?.

MVH

Anonym sa...

Läs detta Waine.

http://infowars.net/articles/august
2007/270807Warning.htm

Mvh Johan
i Skåne

Rune sa...

Weine Berg:
Om jag har förstått det hela rätt så var ju fallhastigheten efter en stund rätt nära fritt fall.
Inte konstigt alls med den enorma tyngd som kom nerrasande.
Bjälklagen var ju inte konstruerade för att bära tyngden av våningarna ovanför. Det är stålpelarna som har att bära alla våningars vikt.

Weine Berg sa...

UPPDATERING: I artikeln skriver jag att tornen är 110 meter höga. Detta är FEL. de är 415 m/417 m höga och har 110 våningar. Jag ber om ursäkt för detta slarvfel.

Rune: Kraften från 110 våningen måste överföras till 109:e våningen osv. Varje våning måste slå sönder fästena på våningen under. Detta kan inte ske på noll sekunder. Försök att förstå detta: ett hus på 415 m kan bara rasa i backen på runt 10 sekunder om samtliga fästpunkter i stort sett SAMTIDIGT ger efter så att hela huset, alla detaljer, bultar, balkar, tak osv faller i fritt fall. De föll inte ihop i fritt fall "efter ett tag" utan i stort sett från början. Ta fram formeln för gravitationen, tryck in värdena 415 meters höjd och se hur nära falltiden på 10 sekunder som du kommer. Du kommer att slås av häpnad.

På hemsidan Patrots question 9/11 hittar du listor på framstående professorer, militärer, ingenjörer osv som ifrågasätter den officiella versionen.

Än så länge är listorna så här långa:

110+ Senior Military, Intelligence Service, Law Enforcement, and Government Officials
190+ Engineers and Architects
50+ Pilots and Aviation Professionals
150+ Professors Question 9/11
190+ 9/11 Survivors and Family Members
90+ Entertainment and Media Professionals

Listorna hittas på:
http://patriotsquestion911.com/

Anonym sa...

Vissa ser spöken mitt på dagen.

Karl

Rune sa...

Weine skriver:
"Varje våning måste slå sönder fästena på våningen under."
-----------------

Men stopp nu lite grann!
Det är inte varje våning för sig som måste slå sönder fästena.
Det är de samlade (nedrasande)våningarna ovanpå som slår sönder fästena på varje enskild våning.
Har det en gång börjat så går det ju inte att stoppa. Och det gjorde ju inte det.

Crille sa...

Men sluta..
http://www.youtube.com/watch?v=FOGI33HsiCc&mode=related&search=

Skulle de ha suttit och tryckt av dynamit skulle man hört det.

Weine Berg sa...

Crille: Jo, det är sant. Många vittnen, däribland brandmän som kämpade i WTC vittnade om många explosioner under tiden som de var inne i byggnaderna. Bland annat explosioner i källarvåningarna som slog dem till golvet. Man hörde även explosioner i snabb följd kort före kollapsen.

Vittnesmålen (som inte togs med i kommissionens redovisning) återberättas på följande länk:

http://www.youtube.com/watch?v=deys8AxfVQw

Crille sa...

Man pratar ju alltid om de "superstarka" balkarna som helt plöstligt brast. Då låter det nog rejält, framförallt inne i byggnaden men inte så mycket utanför.