13 september, 2007

Reinfeldt: Hon är förståndshandikappad och blind - men jobba ska hon

Reinfeldts regering har haft som mål att minska antalet bidragstagande, en nog så lovvärd ambition, för vem vill inte vara självförsörjande?

Låt vara att Reinfeldt, Hägglund, Leijonborg och kompani inte rör ”äldreförsörjningsstödet” som ger invandrarpensionärer bättre ekonomi än de svenska pensionärerna som har jobbat och betalat skatt i Sverige hela sina liv. Det är skillnad på folk och folk. Särskilt i makthavarnas ögon. Det går ju inte att skära ned på de oikofobiska kaosteoretikernas heliga ko och kuttersmycke - den globala massinvandringen.

23-åriga Anna Svensson har det inte lätt. Och inte har det blivit lättare nu när ”Allians för Sverige” har makten. Anna är förståndshandikappad och närapå blind. Hon är autistisk och har svårt att umgås med andra människor. Sjukpension har hon haft från försäkringskassan sedan hon var 16 år. Men nu är det slut med det. Sjukpensionen dras in och Anna hänvisas till arbetsförmedlingen – hon ska skaffa sig ett jobb, anser byråkraterna som följer Reinfeldts direktiv.


Vem kunde ana att det snarare var administrativa åtgärder och inte medicinska sådana som Anna behövde? Aldrig någonsin har så många sjuka blivit friska så snabbt som under Reinfeldts tid.4 kommentarer:

Johan Björnsson sa...

Man tror ju inte att det är sant?

Ok, att en som endast är förståndshandikappad borde dra sitt strå till stacken så gott det går, med enklare uppgifter, men en person som dessutom lider av autism (dvs är väldigt svår socialt att ha att göra med) och som nästan är blind. Snacka om kylig syn på människovärde!

Rune sa...

"Vi jobbar med en sjukförsäkring inte en inkomstförsäkring" säger denne chefsperson.

Men visst är sjukförsäkringen en inkomstförsäkring. Vad skulle den annars vara?
Ett typiskt sätt att försöka blanda bort korten.

En annan Fredrik sa...

Nya Moderaterna, jo det lät ju så bra så. Arbetspolitik hade dom ju också. Trevlig och charmig verkade han ju också att vara, den där Reinfeldt. Men hör löd politiken egentligen? Ska man i ärlighetens namn, fatta det kort: Alla bidragstagare ska bort. Detta inkluderar såväl friska som sjuka. Det görs ingen skillnad. Fallet med den här tjejen är det yttersta beviset på det.
Reinfeldt är farlig för många i vårt kära (borttynande) land. För hans politik är LÅT DE RIKA, FRISKA OCH STARKA LEVA VIDARE. LÅT DE FATTIGA, SJUKA OCH SVAGA GÅ UNDER.
Detta kan ju inte sägas i ord av Reinfeldt eftersom han då skulle tappa många utav Moderaternas nya röster, och antagligen bli utslängd.

Min övertygelse är att när det blir val nästa gång, kommer M försvinna från makten och S återigen ta över rodret.
Reinfeldt lyckades säkerligen bra på pappren, nästintill inga långtidssjukskrivningar längre. Alltså är dom ju friska, eller hur? Men så är det ju inte i verkligheten. Verkligheten för de "ny-friska" ser säkerligen helt annorlunda ut. Mer brottslighet kommer antagligen att skapas, de "ny-friska" blir desperata eftersom en hel del av dom faktiskt inte klarar av ett jobb.

Sjukdomar staten inte vill hjälpa till med, desperata människor som inte vet var de ska ta vägen.

Fler jobb? Javisst. Men de massorna av sjuka människor då? Reinfeldts syn på människovärde finns nu på pränt!!

Fortfarande trevlig och charmig?

Walle sa...

Før å inte tala om de økade socialbidragskostnaderna før kommunerna nær det visar sig att føretagarna inte delar alliansens syn på att Anna m.fl. ær frisk och kan jobba! Summa: Kostnader før kommunerna och krænkning av Annas sjælvførtroende. Charmigt.

Jag borde væl inte skriva det hær, men jag gør det ændå. Det finns utrymme før ett patriotiskt alternativ i svensk politik. Det alternativet heter dock inte Sverigdemokraterna. Dylik høgerpolitik kommer inte att appelera till massorna utanfør Skåneland.