22 september, 2007

Riksdagsledamot Hägg vill frånta dig dina rättigheter

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg är på konfrontationshumör. Och hon tar sig an en av de allra mäktigaste och farligaste krafterna i samhället. Nämligen sverigedemokraternas kontaktman i Värnamo, Sven-Evert Gunnarsson.

Sven-Evert Gunnarsson driver nöjesstället Seghalla, ett omtyckt och folkkärt dansställe och pub. Att driva företag i ett land byggt av socialdemokrater är inte lätt, men Sven-Evert Gunnarsson har lyckats med detta konststycke – han borde således äras och hedras. Men så är inte fallet. Gunnarsson har nämligen gjort två fundamentala tabbar. Han har organiserat sig i fel parti och han är företagare. Dödssynder i socialdemokraters ögon.

Hägg kräver nu att Seghalla bojkottas eftersom Gunnarsson är sverigedemokrat. Hans företag ska inte få annonsera som alla andra och varuleverantörer ska avrådas från att göra affärer med Seghalla.

I sitt pressmeddelande skriver Hägg att:

”– Främlingsfientligenhet har i Sven-Evert Gunnarsson, känd för Seghalla mellan Lammhult och Värnamo, fått ett ansikte. En politik som ställer grupper mot grupper, sprider hat och ger högerpolitik fäste kliver nu fram.”

Samtliga av dessa tre påståenden är fel. SD ställer inte grupper mot grupper. ALLA partier ställer grupper mot grupper, enligt prioritet av deras ideologi. Samma krona kan inte ges till både sjuka och gamla, svenskar och invandrare. Pengakassan är begränsad – grupper ställs alltid mot varandra i kampen om denna begränsade pengakassa. Man måste välja och prioritera. Inte heller sprider SD hat, utan vill prioritera annorlunda än socialdemokraterna. Men hat? Var hittar Hägg detta hat? Det låter mer som hon tuggar gamla skrönor. Vad gäller högerpolitik borde Hägg knipa tätt. Det är sossarna som demonterat välfärden så till den milda grad idag att gamla inte får omsorg och sjuka inte får vård. Socialdemokraterna står för en sann högerpolitik.

Hägg skriver också att ”…Sverigedemokraterna förordar etisk rensning.” ”Etisk rensning”? Hägg måste avse medieföretagens framgångsrika rensande av all anständighet och hederlighet i den offentliga debatten när det gäller immigration och integration. Naturligtvis menar hon ”etnisk rensning”. SD sysslar inte med detta, utan vill assimilera främmande etniciteter i Sverige som redan befinner sig här. Det kan knappast vara att verka för etnisk rensning, förutom av den svenska som då trängs undan. Bara en liten del (enligt partiledare Jimmie Åkesson handlar det om så få som 1000 familjer per år) består i att immigranter ska återvandra.

"- Det är viktigt att vi som står för demokrati tar ett tydligt avstånd", påstår Carina Hägg till Sveriges Radio. Detta är naturligtvis helt fel. Demokrati är just att inte ta avstånd. En demokrat tar inte avstånd från människor och idéer, utan han/hon välkomnar dem. En demokrat tror på samtalet, debatten, diskussionen, idéutbytet. Inte på bojkotter, repression, utfrysning och munkavlar.

Hägg vill alltså att alla bojkottar företaget Seghalla. Anledning: ägaren Sven-Evert Gunnarsson är med i fel parti. Hägg lyckas också med balansnumret att jämställa sverigedemokraternas politik med nazisternas. Hon påstår också angående nazisterna att ”socialdemokrater lät dem inte stå oemotsagda då”, vilket är en direkt lögn. Socialdemokraterna startade tillsammans med Centern rasbiologiska institutet vilket stod förebild för Hitlers rasinstitut. Det var också socialdemokratiska Aftonbladet som bedrev tävlingen ”Fröken Ras” vid denna tidpunkt. Socialdemokraterna tog bevisligen inte avstånd från nazisternas tankegods.

När Hägg påstår att man alltid gjort motstånd mot nazismen så ljuger hon precis som när Folkpartiet påstår samma sak. Folkpartiet är inte bara ideologiskt besläktad med nazismen, utan bedrev också valsamverkan med nazistiska partier i många kommuner i valen på 30- och 40-talet. Fp:s nyliberalism är av samma ursprung som socialdarwinismen, vilka båda är sprungna ur klassisk liberalism.

Jag undrar lite stilla om inte Hägg vill placera ut uniformerade vakter utanför Seghalla så att potentiella kunder kan avskräckas från att göra affärer med Gunnarsson? Kanske kunde dessa vakter måla upplysande text på Seghalla som talar om att Gunnarsson är ”en sd-råtta som man inte ska handla med”?


Och var slutar Gunnarssons rättigheter? Har han rätt till att hyra/köpa bostad? Får han vara med i facket? Får han bilda familj? Handla i affär? Rösta i val? Köra bil? Här är Hägg inte tydlig.

Överallt i samhällets toppskick tycks just hyckleriet vara det mest kännetecknande när man väl börjat skrapa på ytan. Socialdemokraterna blev i sin tidiga framväxt också motarbetade med odemokratiska metoder av makten - idag gör de själva samma sak mot partier som inte köper SAP:s grundläggande teorem om Sveriges immigration och integration.

Till Carina Hägg: Moral är bra - men dubbelmoral är inte dubbelt så bra. Avgå!

5 kommentarer:

Anonym sa...

SD bör gå vidare rättsligt med detta, det är uppenbart att den svensfientliga rasistsossens agerande är mot grundlagen.

Anonym sa...

Bojkotta!? Haha...ska nog skänka en gåva till Sven-Evert istället!!

Anonym sa...

ehhhh, nu fick jag inte med mitt namn! Johan Gustavsson.

Weine Berg sa...

Jag tror inte Hägg någonsin kommer att förstå vilken väg hon har slagit in på, dessvärre. Men rättsliga åtgärder kan ju förhoppningsvis få henne att tänka till. Men hur stor chans har en sådan åtgärd?

Anonym sa...

vilken sjuk sosiapsykopat