07 september, 2007

Stoppa fördumningen!

Tirader efter tirader av en vämjelig sörja med åsiktsminoritetens visioner frikopplade från verkligheten dyngsprids dagligen i alla maktens megafoner. Är det inte pekpinnar om hur vi ska tycka så är det hårt friserade och tjockvaxade återgivningar av verkligheten. Och är det inte något av dessa så är det bantningsrecept, börsnoteringar, skrämselpropaganda om naturkatastrofer, sjukdomar och jordens undergång. Men aldrig ett sant ord om de verkliga problemen. Varför blir folk aldrig less?

Jag vet att de som blivit medvetna kritiska om de privata medieföretagens missbrukande av sin makt dagligen förbannar att gemene man tillåter detta att fortgå. Systemkritiker är ett släkte som inte bara konstaterar problemen utan också försöker göra något åt det. Systemkritiker kommer att förändra världen så som den ser ut idag. Och gudarna lär veta att världen är i behov av förändring.

Ett exempel på fördumning och propaganda är GP:s upplaga den 12 augusti i år. I en artikel skriver man om hur kokainet flödar i vårt land numera. GP:s huvudlösa förklaring till att kokainet ökar så snabbt är ”Lägre pris och ökad köpkraft ger fler kokainmissbrukare”. Detta påstående är insprängt i texten i fet stil och utan som helst underlag. Fler skulle alltså börja knarka för att plånboken tillåter det? Vansinnigt påstående. Tror de verkligen på det själva?

Är det så att killen till sin tjej säger: ”- Älskling, kokainpriset har sjunkit redigt nu!” Varpå flickvännen svarar: ”- Äntligen! Nu kan vi prova utan att det kostar skjortan!”

Nej, de privata medieföretagen behövs granskas i sömmarna. De har själva gett sig rollen att granska, utpeka och döma – nu är det dags att de själva hamnar under luppen som ”den slemmiga insekt” de är, för att använda orden av en ryggradslös och överskattad journalist som aldrig granskat de med det verkliga ansvaret. Men det kommer ingen utredning, ingen stor skärskådan av dessa maktfånar. Det är Du som är den granskning som finns tillgänglig.


Ta ditt ansvar. Ställ frågor och kräv svar!

4 kommentarer:

Johan Björnsson sa...

Ledsen Weine, men statistik visar att ju lägre priset på knark är, desto fler knarkar.

Weine Berg sa...

Johan, det låter ju helt absurt!

Johan Björnsson sa...

Vad är det som är absurt med det?

Weine Berg sa...

Johan: Det är absurt att en människa kan överväga att börja knarka för att det blivit billigare, som om det handlade om att köpa en ny cykel eller liknande.