26 september, 2007

Terror som enande fundament för ett mångkulturellt samhälle?

Zbigniew Brzezinski (grundare av Trilaterala Kommissionen, f.d. rådgivare åt presidenterna George Bush d.ä., Ronald Reagan och Jimmy Carter, medarbetare till Henry Kissinger, professor i USA:s utrikespolitik vid John Hopkins University och har dessutom suttit i ledningen för Council of Foreign Relations etc etc.) har författat boken The Grand Chessboard (1997). Hela boken är en geopolitisk strategiplan för hur USA behöver agera för att bli den första, enda och sista (!) globala supermakten.

Många har tidigare menat att ett mångkulturellt samhälle är ett splittrat samhälle, vilket det naturligtvis är då frasen mångkultur i sig antyder en vid uppsättning av olika, och ofta självmotsägande, värdegrunder och omvärldssyn i samma land. Detta vidrör Brzezinski intressant nog på sidan 211 i sin bok, när han skriver:

”Moreover, as America becomes increasingly multi-cultural society, it may find it more difficult to fashion a consensus on foreign policy issues, except in the circumstance of a truly massive and widely perceived direct external threat”

Och den hotbilden kom – i form av Usama bin Laden. Trots att FBI inte har bevis nog att sätta bin Laden på sin Most Wanted-lista som knyter honom till det terrordåd Bushregeringen påstår att han begick den elfte september 2001, har bin Laden fyllt just den geopolitiska funktion som Brzezinski beskriver i sin bok enligt ovan nämnda citat.

För mer info, se följande föreläsning av Michael Ruppert:

Del 1 (sex minuter långt)
Del 2 (åtta minuter långt)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tja Weine.

Apropå din senaste kommentar om bin Laden, och bloggens ifrågasättande av den officiella versionen av händelserna omkring 11 september.

Skulle du på bloggen kunna sammanfatta hur du menar man bör se på 11 september, vem du anser stod bakom dådet, och annat som du finner relevant i sammanhanget att föra fram.

Det är ju en ganska allvarlig tes att driva, om man menar att det i n t e var bin Ladenkontrollerade arabiska flygkapare som - med politisktreligiösa syften - genomförde 11-septemberdåden. Om jag fattat dig rätt, vill säga.

Får du tid över, så får du gärna, så klart som möjligt formulera din ståndpunkt.

Exakt vad är det du ifrågasätter av den allmänt accepterade versionen? Vad är det du kan instämma i etc. När du skriver om 11 september så kommer det många ifrågasättanden och antdyningar... Jag skulle väl helt enkelt önska mer klarspråk.

Vilket du annars är mycket bra på!

I mina ögon så är det en både rimlig och legitim utgångspunkt att kraftigt få ogilla USA - i allmänhet, och i synnerhet för dess säkerhetsoperationer i Irak och Afghanistan.

Men att från den allmänna uppfattningen hävda att - som vissa debattörer verkar göra - att 11 september är ett resultat av den amerikanska regeringens egna konspiration... Ja det är i åtminstone mina ögon ganska magstarkt.

Gustafsson iS

Weine Berg sa...

Hejsan Gustavsson,

Ja, det skulle jag kunna göra kommande vecka. Dock har jag på allvar funderat på att inte ta upp ämnet fler gånger på bloggen då själva idén är för stor för många att greppa. Men jag hör av mig antingen genom mäjl eller genom blogginlägg om min syn på vad som hände.

Mvh,
Weine.

Anonym sa...

Hej Weine !
Angående vad du skrev här nedan.

"Dock har jag på allvar funderat på att inte ta upp ämnet fler gånger på bloggen då själva idén är för stor för många att greppa."
-------
Eftersom du själv har börjat se i genom lögnerna angående tex 911 och försöker förmedla det på din blogg vilket jag tycker är bra ,ett tydligt tecken på att du kan se igenom lögnerna som spottas ut fråmn mainstream media 24-7-. Om där sen är personer som har köpt den officella historien angående 911 och som sedan kritiserar dig till en nivå så att du nu verkar överväga att sluta ta upp dessa frågor mer, vilket tycker jag är väldigt allvarligt.Visa att du är Rakryggad och slutar inte ta upp tabuämnen bara för att någon blir upprörd .För övrigt innehåller den officiella 911 historien så otroligt många frågor och löngner .Efter ett seriöst grävande i detta ämne med ett öppet sinne är det omöjligt att längre stöda den officiella 911 historian.
Även då jag inte känner dig så har du mitt fulla stöd när det gäller att skriva om tabuämnen som tex 911.
Mvh Johan C Skåne

Anonym sa...

Gustafsson iS om du vill så kan jag tipsa dig om tex lite dokumentärer angående 911 du kan se ?I så fall skriv ett svar så tipsar jag dig.

Johan C Skåne

Weine Berg sa...

Johan C: Du har nog missförstått mig. Jag har inte sagt att jag ska sluta undersöka bluffen 911. Det jag sa var att jag nog inte kommer att ta upp det på denna blogg.

OnlineShop sa...

2I47mk Hello! Great blog you have! My greetings!