29 oktober, 2007

Mamma massmedia vet bäst

Helsingborgs Dagblad (HD) har av många rakryggadläsare framställts som den mest fostrande lokaltidningen i hela Sverige. Efter att ha sett det senaste exemplet på detta är jag benägen att hålla med. Lokaltidningar brukar sällan vara så fostrande, förmyndande och friserande som de rikstäckande dagsblaskorna, men nu kan Rakryggad visa exempel på undantaget vid namn Helsingborgs Dagblad.

I en artikel som beskriver att invandrare och svenskar började kasta sten mot varandra ströks informationen om att det var mellan svenskar och invandrare som bråket stod. Olämpliga upplysningar gömdes helt enkelt.

Det är viktigt för medieföretagen att vara vuxna människors mammor. Detta för att inte vi svenskar ska få för oss att invandrare är förklädda demoner från en annan dimension som är här för att suga vårt blod, sno vårt guld och sätta eld på våra matförråd. Vuxna människor tror lätt sånt om de inte får adekvat tankereglering, eller?

Någon mer än jag som är trött på att ha privata företag som förmyndare upp i vuxen ålder?

Tack Crille för tipset!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du Weine. Jag uppmärksammade att exakt samma sak hände på SVT's text-tv sida. På morgonen stog det utförligt men på kvällen var det ändrat. Jag blev helt paff när jag läste vad dom skrivit på morgonen men som sagt, dom backade!
Ha de'!

Janne

Anonym sa...

Hittade inte din mail helt plötsligt?

Jag vill passa på att tipsa om den intressanta bloggen

http://sverige.nihilisten.com

...som har en hel del intressanta nyhetsreferenser som man kan ha nytta av i sin egen rapportering.


MvhJohan Björnsson

johanbjornsson.blogspot.com

Anonym sa...

Den google-cachade länken i inlägget är nu identisk med den redigerade/censurerade artikeln tyvärr.