20 oktober, 2007

Rånare åkte på stryk – fick åka ambulans från brottsplatsen

Folk är rädda nuförtiden. Livrädda för att ingripa och på så vis riskera den lilla frihet de har kvar i sitt liv. Men inte alla är fega och rädda. Det gläder mig när jag får läsa om människors hjältemod.

Tre rånare dök upp i en videobutik/solarium i Axelsberg söder om Stockholm centrum. Detta var på torsdagskvällen. Med vad som verkade vara ett skjutvapen hotade de personalen för att slippa arbeta för sitt uppehälle. Men denna gång gick det inte så bra. Fram kliver en storväxt man och sänker snabbt en av rånarna till backen. Rånare nummer två får också känna på mannens vrede men behöver inte åka ambulans utan får nöja sig med polisbil. Den tredje gärningsmannen flyr för sitt liv och lyckas komma undan en välförtjänt knogmassage. Den däckade förste rånaren däremot fick lämna platsen i ambulans.

Blåmärksprydda fick åtminstone två av rånarna veta av snabb och ostoppbar rättvisa. Vittnen på plats gör gällande att det var butiksägaren som knackat ner rånarna.

– Det var jätterörigt. Det kan man nästan räkna ut när man kommer dit och måste beställa ambulans till gärningsmännen, säger Hans Viksten, befäl vid polisen i Stockholm.

4 kommentarer:

Johan Björnsson sa...

Ha ha ha fy fan vad skönt. Tyvärr slår jag vad om att den store mannen kommer bli fälld på något vis för att ha använt detta våld.

Anonym sa...

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=377203

Vad har hännt med GP?
Tappar dom prenumeranter?

Benbrott ska löna sig!

Anonym sa...

Och de var alltså invandrare?
Lär dig en sak, en svensk tiger.

EnAvDom sa...

Tre rånare som blev på tvingade att råna videotown i axelsberg!
och nej han sänkte inte en av rånarna, det blev en brottningsmatch vid utgången en av dom som jobbade kom med baseboll trä rånaren kom undan..
en annan rånare låste in sig i ett solarium.
Den tredje rånaren sprang till lagret, men personalen(Reza och Nazir Ahmadi) han ikapp och misshandlade den unga rånaren medvetslös.

Två av rånarna åkte fast, en fick LSU och en annan fick samhällstjänst i 180 timmar.
inget hände med personalen då det inte fanns överbevakningskameror inne på lagret..